Hoppa till sidans innehåll

ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2022

28 MAR 2022 13:27
Tre svenska spelare flög till Barcelona tillsammans med förbundskapten Daniel Ellermann för att delta i den internationella para-tävlingen Costa Brava Spanish Open i semesterorten Platja d'Aro.
  • Skapad: 28 MAR 2022 13:27

Under pandemin har i stort sett alla paratävlingar runt om i världen ställts in och tävlingen är den blott andra sedan i oktober med blågult i startfältet. Till den här tävling skickade Sverige David Olsson, Eslövs AI BTK, Anja Händén, Halmstad BTK samt Magnus Norgren, Docksta BTK.

Anledningarna till att Sverige endast skickade tre spelare till tävlingen var flera, bland annat var det seriehelg i Sverige där flera av paralandslagsspelarna deltog.

– Vi valde denna gång att bara skicka tre spelare där både David och Anja är i stort behov av att tävla för att plocka rankingpoäng. Det var också en tävling med ganska få platser så det passade oss bra att ha en liten trupp denna gång, säger Daniel Ellermann.

Resultatmässigt blev det en tävling med både väntade utgångar men framförallt ett stort utropstecken. De något mer väntade resultaten stod Anja Händén och Magnus Norgren för som båda hade det tufft i sina gruppspelsmatcher och utropstecknet stod David Olsson för.

David tog sin första seger på den internationella touren efter att först ha förlorat en match i gruppspelet mot tredjeseedade belgaren Bart Brands med 0-3. David vann sedan de två återstående matcherna i gruppen och tog sig vidare till slutspel. Väl där radade han upp tre segrar. I kvarten besegrade han förstaseedade Kim Ki-Young from Sydkorea med 3-2, i semin blev det 3-0 mot brasilianaren Lucas Carcalhal och i finalen blev det 3-1 mot Bakhshaei Sarand från USA.

– David gör det bättre än väntat och det är en stor överraskning att han vinner. Tack vare segern fick han extra rankingpoäng vilket är väldigt viktigt för honom och även vinsterna mot högre rankade spelare gör att han kommer ta ett bra kliv uppåt, säger Daniel.

Tuff lottning för Anja
– Totalt sett var det väldigt positivt. Anja hade 50 % chans att hamna i mardrömsgruppen vilket hon tyvärr gjorde. I den spelade både Natalia Partyka, Polen och Melissa Tapper, Australien som båda är landslagsspelare även utanför para-klasserna. Anja tar set på båda och gör två bra matcher men tyvärr räckte det inte längre än så, sammanfattar Daniel och fortsätter:
– Magnus var också tredjeseedad i sin grupp och hade en rimlig chans att ta sig vidare men precis som för Anja blev motståndet övermäktigt denna gång.

Nästa tävling för paralandslaget spelas i Franrike i början maj och direkt efter är det tävling i Slovenien.

– Det blir en liten Tour på två cirka veckor med 12-13 spelare på vardera tävling, avslutar Daniel.

Foto: ITTF

Information
Resultat

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info