Hoppa till sidans innehåll

ITTF Finals med Mattias Falck

17 NOV 2020 09:58
Mattias Falcks spännande resa i Kina fortsätter denna vecka (19-22 november) med ITTF Finals i Zhengzhou Olympic Sports Center. Världens 16 högst rankade spelare gör upp om titeln och sammanlagt över 250.000 USD.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 09:54

I förra veckan avancerade Mattias Falck fram till kvartsfinal av World Cup efter att ha besegrat hongkongs Wong Chun Ting i åttondelsfinalen (17-15 i sjunde och avgörande set) och sedan inte riktigt kunnat rå på japanen Tomokazu Harimoto i kvarten, förlust 1-4 i set.

Mattias har nu tillsammans med förbundskapten Jörgen Persson begett sig från Weihai till Zhengzhou, en nätt resa om cirka 100 mil som tog knappt två timmar för svenskarna att flyga.

ITTF Finals spelas på ett bord med start på torsdag, alla matcher spelas i bäst av sju med set direktutslagning från start. Mattias är seedad som nummer åtta och kommer att få möta en spelare seedad 9-16 i detta otroligt starka startfält. Lottningen äger rum 04.00 (svensk tid) imorgon (18/11).

– Alla världens bästa spelare är här så det kommer bli riktigt tufft men också väldigt roligt, säger Mattias. Att en spelare som den före detta världsettan Dimitrij Ovtcharov är seedad 9-16 säger en del om klassen. Han är nog en av de tuffaste och rutinerade spelarna man kan få möta och det eventuellt redan i en åttondelsfinal, fortsätter Mattias om motståndet.

Idag och imorgon förbereder sig Mattias genom att träna med engelsmannen Liam Pitchford som han känner väl. En toppspelare som tillsammans med det engelska landslaget förberett sig med det svenska landslaget inför mästerskap vid flertalet tillfällen.

– Det är väldigt bra träning och jag får grymma matcher här i Kina. Att träna med Liam är superbra, han spelar snabbt och aggressivt med en av världens bästa backhands så det hjälper mig få upp tempot och bli snabbare. Det är kul att få spela stora turneringar igen även om jag tycker att det är lite jobbigt att vara hemifrån så länge från familjen, avslutar Mattias som nu varit i Kina i snart tre veckor.

Eurosport kommer att sända från tävlingarna utöver ITTF:s egna sändningar.

Åttondelsfinal
19/11, kl. 14.30, Mattias Falck – Simon Gauzy, Frankrike, bord 1

Deltagarlista
Resultat

Foto: Irek Kanabrodzki

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info