Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ingela och Jon i ITTF Athletes Commission

17 NOV 2022 13:52
Ingela Lundbäck och Jon Persson valdes nyligen in i det internationella förbundets, ITTF:s, råd för de aktiva.
  • Skapad: 17 NOV 2022 13:52

ITTF Athletes Commission är ett spelarråd som ska verka som en länk mellan de aktiva och ITTF:s styrelse, Executive Committee.
Församlingen väljs av spelarna själva och både Ingela Lundbäck och Jon Persson fick höga röstetal av sina spelarkollegor. Totalt har tio spelare valts in varav två från parasidan.
Härnäst gäller för Ingela och Jon att resa till ITTF:s årsmöte (AGM) och Summit som avhålls i Amman, Jordanien, i början av december där två ordföranden ska utses. Båda dessa kommer ingå i ITTF Executive Committee där Petra Sörling, SBTF:s tidigare ordförande, är president. För att säkerställa jämställd könsfördelning kommer de två ordförandeplatserna tilldelas en kvinna och en man.
 
Att de båda landslagsstjärnorna är nöjda med att ha blivit framröstade av sina kollegor går inte att ta miste på och ambitionsnivån är hög.
– För mig blir det naturligt att engagera mig i frågor som är viktiga för oss paraspelare såsom spelsystem, klassificering, vinstpremier och tävlingskostnader samt att föra fram paraspelarnas åsikter och bevaka frågor som berör oss. Dessutom brinner jag mycket för jämställdhetsfrågor och att det ska råda lika förutsättningar för alla, oavsett kön, hudfärg och sexuell läggning. I slutändan vill jag helt enkelt medverka till att utveckla det ultimata internationella paratävlingsklimatet, säger Ingela Lundbäck, nyligen hemkommen från para-VM i spanska Granada.

Herrlandslagets Jon Persson har också agendan helt klart för sig.
– Det finns ett flertal frågor som är viktiga men i grund och botten drivs jag främst av att medverka till att det blir så bra som möjligt för de aktiva och att sträva efter ökat samförstånd och samarbete mellan både de som arrangerar tävlingar och spelarna, samt även bland spelarna själva, säger Jon Persson.
 
Representation internationellt är en fråga som får stort utrymme även på styrelsenivå inom svensk bordtennis.
– Det är viktigt för oss att medverka på den internationella scenen där mycket av besluten för vår idrott fattas. Vi märker att Sverige har en stark ställning internationellt och att vi är en nation som det lyssnas på. Det är resultatet av långvarigt och hårt arbete, inte minst från Petra Sörlings sida som nu är president i ITTF. Dock, ska vi upprätthålla den statusen krävs det givetvis att vi fortsatt arbetar dedikerat med frågan. Att vi nu fått med Ingela och Jon som båda är populära bland sina spelarkollegor och har sunda åsikter är fantastiskt roligt. Jag är helt säker på att de kommer göra stor nytta och kunna påverka åt rätt håll i sina roller, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Dennis Lindahl avslutningsvis.
 
Foto: Karl Nilsson, Parasport Sverige, Manfred Schillings.
Bilden är ett montage.

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info