Hoppa till sidans innehåll

Matilda delar med sig digitalt

11 JAN 2021 15:35
Matilda Ekholm, en av svensk bordtennis största stjärnor, har – som vi har berättat tidigare – tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet, dragit igång med ett antal aktiviteter för målgruppen tjejer, kvinnor och de som identifierar sig som kvinnor.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2021 15:35

Vid två digitala träffar, som anordnats i december och januari, har tjejer, som idag verkar som bordtennistränare, fått del av Matildas erfarenhet, hennes spaning och reflektioner om vad som gör en bra ledare och hennes tips om grunderna i pingis. Med Matildas breda kompetens finns inget stopp på vad hon inte kan förmedla kunskap om. I de fall där hon behöver hjälp har Marie Persson, erfaren ledare och spelare, funnits till hands för stöttning.

Totalt har 25-30-talet tjejer deltagit vid de båda träffarna.

Syftet med träffarna är att tjejerna ska få chans att synas, våga ställa sina frågor och dela med sig av erfarenheter till varandra. I förlängningen skapar vi ett nätverk för kvinnliga tränare och försöker skapa möjligheter till utbyten och samverkan med varandra.

Några av frågorna som har lyfts på träffarna hittills har varit:

  • Vad kännetecknar en bra ledare?
  • Varför ska man ha fysisk träning?
  • Vilken fattning på racketen ska man ha och lära ut? Var finns bästa personen i Sverige som kan lära mig mer om pennfattning?
  • Varför förordar Matilda skuggpingis?
  • Vilka likheter finns det mellan boxning och pingis?
  • Var ska armbågen vara placerad vid slag och optimal utgångsposition?

Hur går vi nu vidare? När ska resten av Pingissverige få kännedom om vad som kommit ut av träffarna?

– Ytterligare tre träffar är inplanerade för målgruppen under våren 2021. Två av träffarna kommer att innehålla inspiration och workshops där syftet med träffarna är att ta del av deltagarnas erfarenheter och synpunkter och använda oss av dessa i SBTF:s fortsatta jämställdhetsarbete, berättar verksamhetskoordinator Marit Brodd Almgren och tillägger:
– Under våren räknar vi att ha en grund till aktivitetsplan klar som vi kan förmedla till föreningar och distrikt för att vi tillsammans ska bli fler tjejer inom svensk bordtennis och för att stärka och peppa de som vill utvecklas i sin tränarroll.

Fortsättning följer…

Vill du ta del av tidigare nyhet om Matilda – en kraft för svensk pingis? Vill du anmäla dig på någon av de träffar som vi anordnar på temat jämställdhet framöver? Ta del av länken med mer information samt anmälningsformulär här.

#pingisförallaöverallt
#PINGPONGPOWER

Skribent: Marit Brodd Almgren
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2, kl. 18.30
BTK Kävlinge-Söderhamns UIF
Munkedals BTK-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Falkenbergs BTK

pingiskanalen


Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info