Hoppa till sidans innehåll

NETU SUPERWEEK i Halmstad

18 AUG 2021 08:13
Svenska Bordtennisförbundet bjuder i veckan in spelare, coacher, ledare och styrelseledamöter från sina nordeuropeiska grannländer till läger, konferens, kongress och tävling i Halmstad där fokus är på kvinnliga utövare.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2021 08:13

Svenska Bordtennisförbundet har tagit initiativ till denna "superweek", dels för att stötta kvinnliga pingisspelare, dels för att belysa de utmaningar som just kvinnliga utövare ofta står inför.
– Det känns fantastiskt kul att välkomna våra nordeuropeiska vänner till Sverige och NETU SUPERWEEK där vi fokuserar på utveckling och tillväxt för kvinnliga bordtennisspelare samtidigt som vi pratar om deras utmaningar och möjligheter. Jag är stolt över att vi i dessa speciella tider tagit initiativet till denna, första men förhoppningsvis inte sista, NETU SUPERWEEK, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

Deltar gör förutom Sverige även representanter från Norge, Danmark, Island, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Grönland och Färöarna.

Veckan inleddes med den sista deltävlingen av Pro Series där sex spelare gjorde upp om prispengarna och äran live i TV.

Onsdag till fredag är det träningsläger i Halmstad Arena med deltagare från de redan nämnda länderna. Målgruppen är damseniorer och U15-spelare. Lägret leds av förre förbundskaptenen Anders Thunström och nuvarande sportchef Mikael Andersson tillsammans med gästtränare Tobias Bergman, juniorkapten, och Magnus Mallander, damkapten i Danmark.
– Vi har några teman som vi kommer fokusera på under passen, exempelvis att bli bättre och säkrare på backhandsidan och att inte missa förstaöppningar, säger Anders Thunström som utformat träningsupplägget till NETU SUPERWEEK.

Under fredagen drar även en konferens med workshop igång. Föreläsare är Sofia B Karlsson, Riksidrottsförbundet, Galia Dvorak, ETTU, Maria Christoforaki, Michaela Karlsson samt Urban Johnson, professor i psykologi med inriktning idrott, och Krister Hertting, universitetslektor, vid Högskolan i Halmstad.

Petra Sörling och Mikael Andersson kommer att berätta mer om Petras kandidatur till att bli den första kvinnliga ordföranden någonsin i det internationella bordtennisförbundet, ITTF, under temat "Your goal – my promise" och "modern leadership".

NETU, där grannlandet Danmark verkar som ordförandeland, kommer även att hålla sin kongress tillika årsmöte, i Halmstad under dessa fullspäckade dagar som avslutas med en tävling, NETU Top-16.

I NETU Top-16 deltar 16 elitspelare och 16 under 15, samtliga nominerade av sina respektive länder. Tävlingen inleds med ett gruppspel och följs därefter av slutspel och placeringsmatcher. Vinnaren i elitklassen åker hem 1.000 € rikare.

NETU SUPERWEEK arrangeras av Svenska Bordtennisförbundet i samarbete med Halmstad BTK och Högskolan i Halmstad.

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info