Hoppa till sidans innehåll

Pingisiaden 2021

31 AUG 2021 09:45
Årets uppskjutna (från i vintras) stortävling Pingisiaden för 12-åringar spelades nu i helgen i Brännkyrkahallen, Stockholm. Över 110 deltagare på platsen för mängder av matcher i dagarna två. Arrangerades av Spårvägens BTK tillsammans med SBTF.
  • Skapad: 31 AUG 2021 09:45

Som ingressen berättade var detta en uppskjuten tävling 12-åringar, då den är uppskjuten så är denm er korrekta benämningen för spelare födda 2008 eller senare. Nu när det är klargjort kan vi gå vidare till tävlingen.

80 stycken pojkar anmälda och 33 flickor till årets tävling som vanligtvis spelas separerat från varandra men med anledning av pandemin så spelades tävlingen nu sammanslagen vilket innebar väldigt många matcher under helgen och långa dagar för spelarna.

Upplägget för tävlingen är att alla spelar lika många matcher oavsett resultat. 
Tävlingen inleds med gruppspel som reglerar vilken nivå du hamnar på i nästa gruppspelsfas (slutspel). Alla möter alla i respektive grupp i de tvåolika gruppspelen och därefter följer två stycken placeringsmatcher var, så alla matcher spelas ut och all når en placering. Tanken med upplägget är att alla ska få spela lika mycket och mycket pingis under helgen samt att styrkeförhållanden mellan spelar självregleras allt eftersom.

FLICKOR
I flickklassen fick vi se en ung tjej som redan förra året var med och kom trea i klassen som 8-åring (!), nu i år nyss fyllda 10 år (född juni 2011) och med hela tre år kvar i klassen kunde Siri Benjegård från Askim ta hem hela tävlingen. Siri inte bara vann tävlingen, hon gjorde det utan att förlora set på hela tävlingen. Fantastsika 36-0 i set på 12 vinstmatcher av unga Siri.

- Det roligaste med tävlingen är att det är så många matcher. Matcher är det roligaste med pingis, sprudlande en glad Siri ur sig efter finalsegern. 
- Nja, inte nervös direkt mer att det är spännande, svarar Siri på frågan om hon blir nervös när hon spelare. 
- Sofia Sahle var den svåraste motståndaren tror jag, svarar en glad Siri efter finalsegern.Resultat
1. Siri Benjegård, Askims BTK
2. Livia Gralvik, Lyckeby BTK
3. Sofia Sahle, LinnePartille PK 
4. Gabriela Aaltonen, Spårvägens BTK
 
POJKAR
Sigge Hedblad från KFUM Stocksund IA född 2009 och med ett år kvar i klassen kunde efter en dramatisk final ta hem segern i pojkklassen. Sigge tillhörde på förhand inte någon av de absoluta favoriterna till slutsegern även om han rankas bland de högre i landet och det var ingen lätt väg för Sigge till seger. I det andra gruppspelet så förlorade Sigge sin match mot Hugo Jobs från Ängby SK i skiljeset efter ledning med 2-1 och kom på andraplats i sin grupp och fick därmed möta sverigeettan Bharath Chandra. Sigge lyckades vinna med 3-0 över Chandra och ta sig till final där han nu återigen ställdes mot Hugo Jobs och nu skulle det bli revansch. 

Finalen blev jämn i alla set med undantag för det andra setet där Jobs var överlägsen och vann med klara 11-3. När det väl drog ihop sig var dock Sigge den starkare och kunde ta hem skiljesetet med 11-8 och vrålade ut sin glädje inför alla övriga deltagare då detta var den sista matchen i hallen och alla spelare inväntade prisutdelningen.

- Den svåraste matchen var finalen mot Hugo, han har så bra forehandloop och backhandtryck, sa Sigge efter finalen. Jag lyckades variera spelet bra och returnerade väldigt bra också, förklarade Sigge nyckeln till seger. 
- Det här är min största seger i någon turnering, jag har förlorat några finaler tidigare så detta var riktigt skönt, sa en väldgt nöjd stocksundare i form av Sigge Hedblad.RESULTAT
1. Sigger Hedblad, KFUM Stocksund IA
2. Hugo Jobs, Ängby SK
3. Noah Enbom, Carlshamns BTK
4. Bharath Chandra, Tullinge TP BTK

Stort grattis till vinnarna och alla deltagarna på denna härliga pingisfest!

Alla resultat från Pingisiaden

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info