Hoppa till sidans innehåll

Pingisligan by STIGA startar igen

08 OKT 2021 10:12
Nu i helgen startar den svenska högstaligan Pingisligan by STIGA igen. Vi inleder med matcher för damerna under lördag och söndag. På tisdag startar herrarnas ligaspel.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2021 10:12

Bilden: Filippa Bergand Foto: Sven Larsson

Det är härligt att högstaligan nu precis som de andra nationella serierna får komma igång. Damerna är först ut med matcher 9-10 oktober där det spelas tre lagmatcher på lördag och två på söndag.

Som det säkert är bekant bevakar vi alla matcher från Pingisligan by STIGA på en separat hemsida, www.pingisligan.se där kan du följa det senaste som skett i ligaspelet eller som ska ske. Du kan även följa Pingisligan by STIGA på Instagram och via Facebook.
Naturligtvis vill vi också gärna att ni följer våra föreningar på deras respektive sociala medier också.

Lördag 9/10
14.00 Lyckeby BTK-Lekstorps IF
15.00 Halmstad BTK-IK Juno
15.00 Eslövs PK-Köpings BTK DAM

Söndag 10/10
09.00 Halmstad BTK-Köpings BTK DAM
11.00 Eslövs PK-IK Juno

Några nyheter för året är att det endast är sex (6) lag i damernas Pingisliga samt att regeln kring golden point har tagits bort. Läs mer här.

Svenska mästarna Eslöv ser ut att vara minst lika starka i år som förra året och troligen starkare då de har ett par unga tjejer i laget med stark utvecklingskurva samt "mamman" i laget Li Fen som fortfarande troligtvis är den bästa spelaren i serien.

Andra föreningar har även de förstärkt sina trupper och det ska bli kul att se Jennifer Jonsson i moderklubben Lekstorp igen efter seriespel utomlands i ett par år. Även Halmstad har förstärkt med Charlotte Carey som återvänder till svensk pingis igen, föreningen har som tydligt mål att minst nå final i år. Köping tappar sin "etta" Jessica Yamada och har i år en inställning att först och främst nå slutspel,

Kanske får vi redan i helgen en föraning om hur säsongen kommer att arta sig? Det bjuds på potentiella toppmöten direkt nu i helgen nämligen!

WEBBSÄNDNINGAR
Har ni inte möjlighet att se matcherna live på plats så kommer alla matcher (alla bord) att sändas på solidsport. Klicka in här för att se matcherna. Man kan antingen bli månadssupporter (69kr/mån) eller köpa en sändning och bara se den. Viktigt att poängtera är att en sändning endast är det bordet. Alltså måste man köpa två sändningar för att se båda borden. Väljer man att bli månadssupporter så får du tillgång till ALLA matcher i både herrarnas och damernas Pingisliga så länge du är prenumerant. Du får också tillgång till mer sändningar från andra evenemang under säsongen exempelvis Bordtennis-SM.

Av de pengar som du betalar så går 50% till den förening du väljer att stötta när du väljer att starta ett supporterskap. Var noggrann med detta när du startar ett supporterskap. Klicka dig (välj rätt logotyp) in på din förening och välj sedan att starta supporterskap. Om du inte vill välja att stötta en enskild förening av de som är valbara så kommer de 50% gå till SBTF.

Webbsändningar från helgens matcher hittar du via denna länk.

Herrarnas Pingisliga startar på tisdag 12/10. Mer information om dessa matcher kommer i senare inlägg.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

SVT sänder finalerna
20:40 SVT24/SVT Play,
Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play,
Final singel, herrar

Kommentatorer:
Chris Härenstam/
Jan-Ove Waldner

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info