Hoppa till sidans innehåll
Foto: ZWALD Rene

Semifinaldags i tyska ligan

09 JUN 2020 14:41
Imorgon onsdag drar herrarnas slutspelet i tyska Bundesliga igång. I den ena semin möts Saarbrücken och Werner Bremen med Mattias Falck i laget och i den andra ställs svensklaget Düsseldorf med Anton Källberg och Kristian Karlsson mot Ochsenhausen.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2020 09:18

Redan förra veckan smygstartade tävlingsspelet i Tyskland med inbjudningstävlingen Düsseldorf Masters där både Anton Källberg och Kristian Karlsson deltog. I första omgången vann Anton över Nils Hohmeier med 3-0 och Kristian mot Cedric Meissner med 3-1. Anton slogs ut i kvartfinalen mot Timo Boll som vann med 3-1 i set medan Karlsson avancerade till semi genom att besegra Omar Assar med 3-0 i set. Återigen väntade Timo som även denna gång blev för tuff för blågult motstånd när han vann även denna batalj med 3-1 i set. Slutsegrare i denna turnering blev inte helt oväntat Boll efter finalseger över Steffen Mengel med, just det, 3-1 i set.

Den sista Bundesligaomgången spelades den 8 mars och därefter sköts resten av säsongen upp på grund av coronapandemin. Nu har det tyska bordtennisförbundet, med cirka en veckas varsel, bestämt sig för att köra igång slutspelet med två semifinaler och en final. Slutspelet kommer alltså inte spelas i en matchserie utan respektive semifinal och final avgörs i endast en match.

Damernas slutspel blev inställt och i stället bestämdes mästarlaget efter slutställningen i serietabellen. Matilda Ekholms Berlin Eastside vann serien efter elva raka segrar före tvåan TuS Bad Driburg och därmed korades Matilda med sitt lag till mästare. 

En rad åtgärder har vidtagits för att minska smittspridning inför veckans slutspelsmatcher, exempelvis kommer det inte att spelas någon dubbel utan lagmatcherna avgörs i bäst av fem singelmatcher.

Tre svenska spelare är inblandade i slutspelet. I Werder Bremen återfinns VM-tvåan Mattias Falck och i Düsseldorf spelar både Anton Källberg och Kristian Karlsson.

Om de båda svensklagen vinner sina respektive semifinaler möts de i en final i Frankfurt redan på söndag.

Anton Källberg, som har kvoten 14-5 i grundserien, säger såhär inför semifinalomgången:

Ni går rakt in i semifinal efter cirka tre månader utan tävling- eller seriespel, hur känns det? Hur förbereder man sig mentalt för det?
– Det känns såklart lite speciellt och nervöst eftersom man inte är matchvan. Jag tror alla ser väldigt mycket fram emot den här matchen för man vet inte när man kommer spela en match som gäller såpass mycket nästa gång. Men jag tror att det gäller att försöka förbereda sig inför matchen som man hade gjort normalt sett och helt enkelt acceptera att läget är som det är.

Ni kommer spela utan publik, tankar kring det?
– Det kommer självklart bli annorlunda och jag kommer sakna den stämning som det hade varit i normala fall men vi hoppas att det inte kommer påverka oss.

Det blir ett lite annorlunda spelsystem utan dubbel och semi i bäst av en match, hur tror du det kommer bli?
– Svårt att säga om det är en fördel eller nackdel för oss men det gör det förhoppningsvis ännu mer spännande att kolla på.

Ni slutade sex poäng före motståndarna Ochsenhausen. Senaste gången vann ni med 3-2 och gången innan förlust 1-3. Ser du er som favoriter?
– Jag skulle säga att det är 50/50. Jag tror det blir dagsform och det laget som kan vara bäst i det jämna lägena som vinner.

Om ni vinner och Mattias Werder Bremen vinner, möts ni i final, hur skulle det vara?
– Det skulle naturligtvis vara väldigt kul och en framgång för svensk pingis. Så jag hoppas att så blir fallet.

Vad har du gjort under denna tre månader långa period för att hålla igång?
– Jag har kunnat träna pingis igen sedan cirka två månader tillbaka och känner mig i bra form både fysiskt och spelmässigt och hoppas att få chansen och kunna visa det på torsdag!

Semifinaler
1. FC Saarbrücken-TT – SV Werder Bremen, 3-0 
Borussia Düsseldorf – TTF Liebherr Ochsenhausen, 3-2

Final
Söndag 14/6, 14.00: 1. FC Saarbrücken-TT – TTF Liebherr Ochsenhausen

Livesändningar från matcherna hittar ni här.
Resultat hittar ni här.

Foto: Manfred Schillings

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info