Hoppa till sidans innehåll

Slutspel i Pingisligan

14 APR 2021 09:53
I måndags (12/4) spelades den sista omgången av Pingisligan by STIGA för herrar och i söndags den sista omgången för damerna. Igår blev det klart vilka som möter vem och när.
  • Uppdaterad: 14 APR 2021 09:53

I helgen avgjordes de sista omgångarna i damernas Pingisligan by STIGA och igår spelade herrarna den fjortonde och sista omgången vilket nu betyder att det är dags för slutspel i respektive serie. Damernas semifinaler drar igång onsdag 5 maj medan herrarna börjar dagen innan, tisdag 4 maj.

De högst placerade lagen i respektive serie fick välja sin motståndare, antingen trean eller fyran medan tvåan fick den motståndare som ettan inte valde.

Vad säger toppspelarna om slutspelet då? Vi fick chansen att höra vad Stina Källberg och Truls Möregårdh hade att säga om det.

– Jag spelade inte Pingisligan förra året men det ska bli väldigt kul att slutspelet nu drar igång, säger Stina Källberg från Halmstad BTK. Det känns som matcherna blir ännu viktigare nu när medaljer står på spel, fortsätter hon. Jag gillar att spela i lag och det bästa med just vårt lag är att vi tränar och bor tillsammans vilket jag tror bidrar till en starkare lagkänsla.

– Vi möter Köpings BTK Dam i semifinal som vi besegrat två gånger i grundserien och jag tror vi har bra chanser att göra det igen. Det gäller bara att vi får ordning på våra kroppar så att alla är redo att prestera, säger Stina. Om vi skulle klara att ta oss till final sp är det såklart inte omöjligt med guld men då krävs det att alla spelar på topp och att vi tar några "skalper" men det har ju hänt förr, avslutar en optimistisk Stina Källberg.

Truls Möregårdh då?

– Det är naturligtvis roligt att vara tillbaka i hagen igen även om fortafarande är i rehab-fasen efter min operation och inte helt 100% i mitt knä ännu, säger Truls. Det har varit skönt att få spela ett par matcher i ligaspelet och få hoppa in och hjälpa laget att vinna men framförallt var det kul att vinna Ligacupen vilket var en fantastisk insats av oss, fortsätter Truls.

– Det kändes väldigt sett förra året att det inte blev något slutspel. Slutspel bjuder på de roligaste matcherna med mest tryck och nerv i. Förra säsongen förlorade vi inte en enda ligamatch och därför var det kanske extra tråkigt att det inte blev något slutspel då vi kände att guldet skulle skulle bli vårt. Vi är därför extra sugna på "revansch" nu. Det är nu det roliga börjar, säger Truls. Lagspel är alltid grymt kul att spela och verkligen något helt annat än singelspel. I Eslöv och i landslaget har vi en otrolig sammanhållning där alla kämpar för varandra och det är något som gör det extra speciellt, fortsätter Truls. 

– Halmstad kommer bli tuffa att besegra. De har bra och stabilt lag och det blir alltid tuffa matcher mot dem så det kommer att bli en härlig semifinalserie. Kommer vi upp i den höga nivån vi har i oss och håller oss skadefria har vi bra chans att vinna semifinalen och i sådant fall går vi som alltid i Eslöv för guld, fortsätter han. det har varit mycket skador i vår trupp och en del problem med att få spelare på plats med anledning av pandemin men jag tror på vårt lag och vi kommer att göra allt för att vinna guldet vilket hade varit mäktiigt att få göra, avslutar Truls. 

Semifinaler damer
Semifinal 1, Lekstorps IF – Eslövs PK
Onsdag 5/5, 18:30, Lekstorps IF – Eslövs PK
Fredag 7/5, 18:30, Eslövs PK – Lekstorps IF
Ev. Lördag 8/5, 11:00, Eslövs PK – Lekstorps IF

Semifinal 2, Halmstad BTK – Köpings BTK Dam
Onsdag 5/5, 18:30, Halmstad BTK – Köpings BTK Dam
Fredag 7/5, 18:30, Köpings BTK Dam – Halmstad BTK
Ev. Lördag 8/5, 11:00, Köpings BTK Dam – Halmstad BTK

Semifinaler herrar
Semifinal 1, Söderhamns UIF – Spårvägens BTK

Tisdag 4/5, 18:30, Söderhamns UIF – Spårvägens BTK
Torsdag 6/5, 18:30, Spårvägens BTK – Söderhamns UIF
Ev. Måndag 10/5, 18:30, Spårvägens BTK – Söderhamns UIF

Semifinal 2, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK
Tisdag 4/5, 18:30, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK
Torsdag 6/5, 18:30, Eslövs AI BTK – Halmstad BTK
Ev. Måndag 10/5, 18:30, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK

Sluttabell grundserien Pingisligan by STIGA, herrar
1. Spårvägens BTK, 37p
2. Halmstad BTK, 31p
3. Eslövs AI BTK, 30p
4. Söderhamns UIF, 24p
5. Munkedals BTK, 18p
6. BTK Kävlinge, 12p
7. Falkenbergs BTK, 12p
8. Lyckeby BTK, 4p

Sluttabell grundserien Pingisligan by STIGA, damer
1. Eslövs PK, 31p
2. Köpings BTK Dam, 24p
3. Lekstorps IF, 24p
4. Halmstad BTK, 22p
5. Eskilstuna BTK, 15p
6. IK Juno, 7p
7. Lyckeby BTK, 3p

Slutspelet kommer, precis som grundserien, att sändas live via Pingiskanalen. För endast 39 kr/match eller 49 kr/månad får du tillgång till innehållet på Pingiskanalen. Om du blir månadssupporter tillfaller 50% av intäkterna den förening du väljer att stötta.

Samtliga resultat och statistik hittar du här.

Foto: Peter Eskilsson

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen


Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info