Hoppa till sidans innehåll

Special Olympics World Summer Games

11 OKT 2022 08:45
Sverigelaget är uttaget till Special Olympics World Summer Games 2023 i Berlin. Special Olympics World Summer Games är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2022 08:45

Special Olympics World Summer Games är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Den 17-25 juni 2023 hålls spelen i Berlin och 7 000 idrottare från 190 länder väntas delta i tävlingarna. Sverigelaget består av 70 idrottare och ledare i nio idrotter varav två bordtennisspelare: Ester Hultman, Ängby SK och Tobias Hansson, Åsa IF.


Bilden: Ester Hultman Foto:Privat

– Jag blev jätteglad! Det känns både roligt och spännande. Det känns kul att få åka till Berlin för att spela pingis och träffa kompisar, säger Ester.

En stor publik väntas besöka spelen i Berlin och stämningen brukar vara fantastisk. Det är något som Ester ser fram emot eftersom hon gillar att spela inför publik. Som bordtennisspelare tycker Ester att hon är en schysst och lugn spelare. Det kommer göra att hon hanterar matcherna med publiken på ett bra sätt. Träningsplanen är också klar:
– Jag kommer träna pingis, styrka och löpning. Sen blir det även några tävlingar på helgerna, avslutar Ester.

Tobias ser också fram emot dessa spel.
 Det känns roligt att få komma med för att representera Sverige och bordtennisen inleder Tobias som för en månad sen gjorde landslagsdebut i Para Finland Open. Där blev det en matchvinst och två förluster, men i Berlin hoppas han på fler segrar.
 Det ska bli kul att få testa på en riktigt stor tävling. Detta ger mig motivation till att träna och jag kommer ligga på 3-5 pingispass och ett pass på gymmet i veckan, säger Tobias.


Bilden: Tobias Hansson Foto:Privat 

Tobias tränare Fredrik ”Frippe” Asklund säger att Tobias har en väldigt stor passion till bordtennisen.
Han gillar att träna, diskutera och titta på pingis. Det gör att han tar till sig mycket från andra in i sitt eget spel och skapar sig en bra spelförståelse. Med det förhållningssättet så är han väldigt duktig på skruv och testar en hel del nya slag. När allt sen faller på plats och bollvärderingen är bra, då är han att räkna med i många matcher, avslutar "Frippe".

SBTF säger stort grattis till Ester Hultman och Tobias Hansson!

Uttagningen görs av Special Olympics Games kommittén som är en del av Parasportförbundet.

Skribent: Alexander Öhgren
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info