Hoppa till sidans innehåll

Sweden Tour Halmstad Masters

06 SEP 2021 10:41
Säsongens andra Sweden Tour tävling är avklarad, denna gång var vi i Halmstad och spel i VM-arenan från 2018, Halmstad Arena.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2021 10:41

Bilden: Hampus Söderlund under Pro Series förra säsongen Foto: Per Hällström

I fredags (3/9) så inleddes Sweden Tour Halmstad Masters med spel i elitklasserna för herrar och damer. Herrklassen bjöd på en ny segrare i Hampus Söderlund, numer tävlandes för Köpings BTK medan vi för damer fick samma vinnare som i Sweden Tour Eslöv internationella som spelades för ett par veckor sedan nämligen Li Fen, Malmö IF.

Hampus Söderlund stod över gruppspelet och fick kliva in direkt i slutspelet då han var semifinalseedad. Fram till semfinal var Söderlund skoningslös och tappade inte ett enda set på vägen dit. Törngren, Hjort och Sandström fick alla se sig besegrade med klara siffror. Väl framme i semifinal ställdes Söderlund mot Viktor Brodd, tredje spelaren från SUIF på raken. Det blev stenhårt och med minsta marginal kunde Söderlund ta sig till final där Spårvägens Anthony Tran väntade. Tran hade som åttondelsfinalseedad överraskat genom att besegra Jens Lundquist och Pär Gerell på sin väg till final men väl där skulle han stå sig slätt. 3-0 i finalen till Söderlund som med det tog sin första seger i Sweden Tour sammanhang. Grattis Hampus!

Vad sa Hampus själv då?
- Sen de svenska elittävlingarna bytte namn till Sweden tour under fjolåret så är det min första seger. Blev en andraplats i Eslöv i starten av säsongen och avslutade förra säsongens Sweden tour spel med en delad 3tredjeplats i slutspelet, så riktigt kul med en vinst, säger Hampus Söderlund själv om sin seger men lägger också till:
- Dock så har jag vunnit Halmstad Masters vid två tidigare tillfällen. Har även vunnit Växjös elittävling och Söderspelen som numera ingår i Sweden tour fortsätter Hampus.

- Jag spelar fortsatt i danska Elitserien för Naestved BTK och representerar Köpings BTK på tävlingar och seriespel i Sverige under denna säsong, berättar Hampus vidare som den regerande danska mästaren han är.

- Semifinalen var den jämnaste matchen rent resultatmässigt och även spelmässigt så därför jag klassa det som den svåraste matchen. Ingen spelare slår Viktor (Brodd) utan att spela bra, avslutar Hampus Söderlund.

I damklassen fick vi precis som i Eslöv ett par veckor tidigare se Li Fen gå fram som en slåttermaskin. I eslöv så tappade inte Li Fen ett enda set på sin väg fram till seger, den här gången skulle hon tappa två. Imponerande jämnhet av Li Fen som håller så otroligt hög nivå år efter år.

I åttondelsfinal och kvartsfinal lämnade hon Sophei Earley från Irland och Rebecca Muskantor helt utan chans innan hon i semfinal fick möta Stina Källberg, en av få svenskor som någonsin besegrat Li Fen. Efter en jämn inledning på matchen där seten fördelades jämnt med ett set var vunnet kunde dock Li Fen sedan dra ifrån och till sist vinna med klara 3-1 i set. I finalen väntade Filippa Bergand, lagkompisen från Eslöv även om Li Fen i tävlingssammanhang representerar Malmö  IF. Det blev en tät match i finalen men där Li Fen allt som oftast står kvar som segrare när sista bollen är slagen, hon har en säkerhet och kvalitet få andra har och den har tagit henne långt i hennes jarriäroch är med all säkerhet supernyttig för våra landslagsspelare att få känna på fortfarande. Grattis Fen!

Li Fen hade följande att säga om sin insats
- Det känns ganska bra. Jag tycker att det blir svårare och svårare att vinna de unga spelarna, inte lika lätt som innan vilket är bra, säger Li Fen med ett leende på läpparna.

Jag tränar tre gånger i veckan i Eslöv så jag håller igång ganska bra fortfarande, berättar hon och fortsätter.
- Förutom i Sverige spelar jag också i Spanien och Grekland, avslutar Li Fen samtalet och att hon håller igång kan man lugnt påstå

Hampus Söderlunds väg fram till seger:
3-0 Hugo Törngren, IFK Lund
3-0 Anton Hjort, SUIF
3-0 Per Sandström, SUIF
3-2 Viktor Brodd, SUIF
3-0 Anthony Tran, Spårvägens BTK

Li Fens väg fram till seger:
3-0 Sophie Earley, Irland
3-0 Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK
3-1 Stina Källberg, Halmstad BTK
3-1 Filippa Bergand, Eslövs AI BTK

I ungdomsklasserna så spelades det 14 klasser med spelare från hela i Europa på plats i startfältet. Totalt över 560 stycken anmälningar till ungdomsklasserna.

Värt att notera från ungdomsklasserna var polskan Natalia Bogdanowicz som segrade i tre klasser (F14, F15, F16) och kom trea i en (DJ18) fjärde klass. Bland de svenska spelarna var Pingisadenvinnaren Siri Benjegård från Askim mest framgångsrik resultatmässigt med segrar i både F12 och F13.

För samtliga resultat, klicka här.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info