Hoppa till sidans innehåll

Trupperna till Ungdoms-EM och U13 Challenge

20 MAJ 2022 14:00
Ansvariga förbundskaptener, Maria Christoforaki och Mattias Ekdahl, har nu tagit ut trupperna till kommande ETTU Under 13 Challenge i Montenegro och Ungdoms-EM i Serbien.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2022 14:00

ETTU Under 13 Challenge är en ny tävling som spelas för första gången 16-19 juni i Podgorica, Montenegro. Tävlingen omfattar både singelspel och en mixedlagtävling.

– Den här tävlingen (ETTU Under 13 Challenge) är helt ny på programmet och Svenska Bordtennisförbundet går "all in" med en härlig trupp och två bra coacher i Maria Christoforaki och Malte Möregårdh. Extra kul att vi har fått med oss Malte under sommaren då han kommer att jobba med just U13-gruppen på killsidan. Det ska bli mycket intressant att följa våra unga spelare i Montenegro. Vi står med båda fötterna på jorden men har både ambition och talang nog att slåss mot de bästa i Europa, säger sportchef Mikael Andersson.

Ungdoms-EM 2022 arrangeras i Serbiens huvudstad Belgrad 6-15 juli.

Ansvariga för kadetterna, Maria Christoforaki för flickorna och Mattias Ekdahl för pojkarna, har nu tagit ut trupperna som ska representera Sverige i de båda tävlingarna.

– Jag ser väldigt mycket fram emot dessa tävlingar i sommar. För de flesta av spelarna blir det en ny erfarenhet med denna typ av stora tävlingar men jag är övertygad om att de kommer göra bra ifrån sig då de har jobbat hårt och motiverat under hela säsongen, säger Maria Christoforaki och får medhåll av Mattias Ekdahl:
– Sommaren blir mycket intressant med ett antal tävlingar för våra yngre spelare. U13 Challenge i Montenegro är en ny tävling som ska bli mycket spännande att följa.

Ungdoms-EM sommarens stora mål
– Om vi tänker på Ungdoms-EM och tjejgruppen så tycker jag att vi har ett härligt gäng med väldigt bra laganda och flera olika speltyper vilket jag ser som en fördel. Vi spelar i år i andradivisionen, vilket jag tror är bra för tjejernas självförtroende, och vi siktar på att ta oss så högt upp som möjligt, fortsätter Maria.

– UEM är i vanlig ordning en höjdpunkt på säsongen. Det känns oerhört kul att alla kategorier U15 och U19 tävlar samtidigt igen, vilket gör att sammanhållningen i truppen blir en helt annan. Kadettkillarna, som jag är ansvarig för, är ett starkt sammansvetsat lag som om allt stämmer kommer kunna vara med och kriga mot de bästa i Europa, säger Mattias.

– Gällande U13-tävlingen så tycker jag det känns som en ny spännande tävling. Både våra tjejer och killar är starka och har bra möjligheter. Det ska bli väldigt intressant att se dem möta de allra bästa 13-åringarna i Europa, avslutar Maria.

WTT i Helsingborg 8-14 augusti
– Mot slutet av sommaren väntar WTT Youth Contender i Helsingborg och Euro Mini Champs som också är en bra chans för våra spelare att mäta sig med de bästa i Europa, avslutar Mattias.

Följande spelare kommer att representera Sverige på kadettsidan i UEM, Belgrad, Serbien:
Flickor
Agnes Svensson, Halmstad BTK, född 2007
Tuva Oredsson, Halmstad BTK, född 2007
Nathalie Freij, Spårvägens BTK, född 2007
Ledare: Maria Christoforaki

Pojkar
William Bergenblock, Askims BTK, född 2007
Peter Alestedt, IFK Täby BTK, född 2007
Noa Dahlström, Kalmar BTK, född 2007
Ledare: Mattias Ekdahl

Följande spelare kommer att representera Sverige i Europe U13 Challenge, Podgorica, Montenegro:
Flickor
Siri Benjegård, Askims BTK, född 2011
Gabriela Aaltonen, Spårvägens BTK, född 2009
Pojkar
Adam Wallin–Gravsiö, IFK Täby BTK, född 2009
Mark Usov, Haparanda SKT, född 2009

Foto: WTT

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info