Hoppa till sidans innehåll

UEM-truppen

31 MAJ 2021 18:09
Efter gårdagens (30/5) kvalspel har förbundskapten Tobias Bergman tagit ut den kompletta UEM-truppen för sommarens mästerskap i Varazdin, Kroatien 18/7-2/8.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2021 18:09

Bilden: Rebecca Muskantor Foto: Jens Oredsson

Följande spelare har blivit uttagna av förbundskapten Tobias Bergman. Nedan följer hans komentarer per lag.

Damjunior:
Rebecca Muskantor
Matilda Hansson 
Nomin Baasan
Hannah Holgersson
Leah Muskantor

- Ett bra lag där vi täcker in många olika spelstilar i samma lag vilket är en fördel. Tjejerna kommer från starka säsonger i Pingisligan och känns sugna framåt.

Herrjunior:
Truls Möregårdh
Martin Friis
Hugo Törngren
Daniel Lindsö
Charlie Widing

- Ett lag som med Truls Möregårdh i spetsen kan slå vilket lag som helst i Europa. Martin Friis kommer från sin bästa säsong i Pingisligan och stöttas upp av tre jämna killar på tredje positionen som alla känns hungriga och vill framåt.

Pojkkadetter: 
Isak Alfredsson
David Björkryd
Elias Sjögren

- Vårt lag med yngre killar som precis var i Tunisien och tävlade. Talangfulla grabbar som alla är ambitiösa och lägger all sin tid på pingisen. Farliga i lagspelet där vi hoppas på toppinsatser.

Flickkadetter: 
Alice Nilsson
Josephina Fred
Agnes Svensson

- Den kategorin som har lidit mest av pågående pandemi i form av uteblivet matchspel. Det kommer att bli fullt ös varje match nere i Kroatien och tjejerna vi tagit ut tycker jag känns sugna på att känna på hetluften därnere.

Sportchef Mikael Andersson sa följande om UEM-truppen:
- Min helhetsbedömning är att vi ställer en fullt -med Europeiska mått mätt- konkurrenskraftig UEM-trupp på banan inför sommarens äventyr. Båda juniorlagen skall tävla med medaljchanser och likaså förväntar vi oss en del av våra yngre pojkkadetter där vi har små men tydlig förhoppningar som pekar mot en topp åttaplacering. Jag tycker också att vårt flickkadett lag ser bättre ut än förväntat och där ger vi både individuella tränare och tjejerna själva ett stort plus.

Om tävlingen i sig
- Det skall självklart bli intressant att följa tävlingen nere i Kroatien som garanterat inte kommer att bli som tidigare på grund av de speciella förutsättningarna med delade åldrar. juniorer och kadetter. På så sätt så är det ändå lite av ett mellanår där vi ändå kommer att gå all in med det bästa vi har att erbjuda. Kul med en hel del UEM debutanter i våra olika lag, men sannolikt är det ändå våra tunga namn som kommer att dra lasset, säger Mikael Andersson

Ungdoms-EM, information från Europeiska Bordtennisförbundet

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Bordtennis-EM 2020
22-27 juni, Warszawa, Polen
Hemsida
Webbsändningar
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info