Hoppa till sidans innehåll

WTT Youth Helsingborg

08 AUG 2022 08:44
Svenska Bordtennisförbundet arrangerar topptävling på den internationella världstouren för ungdomar i Helsingborg Arena, 8-14 augusti.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2022 08:44

Svenska Bordtennisförbundet är extra glada över att kunna arrangera denna tävling tillsammans med BTK Rekord och Helsingborgs stad, två parter SBTF har långa och goda relationer av att arrangera tävlingar tillsammans med. WTT Youth Helsingborg är den första tävlingen i Sverige under det nya tävlingsformatet, World Table Tennis (WTT), som lanserades av Internationella Bordtennisförbundet under 2021.

Mängder av spelare och ledare från 30 nationer kommer att komma till Helsingborg för spel under en veckas tid. Tävlingen spelas i fem ålderskategorier med spridningen från 11-19 år. Svensk bordtennis främsta ungdomar kommer att få chansen att på hemmaplan testa sina vingar mot absolut bästa motstånd. Den svenska truppen till denna tävling är väldigt stor och består av nästan 40 spelare; Den största truppen Sverige någonsin skickat till en WTT-tävling.

Tävlingen inleds med spel i pojkklasserna under de tre första dagarna (8-10 augusti), det är därefter en vilodag (11/8) följt av tre dagar (12-14 augusti) med tjejklasserna.

Idag (8/8) inleds det med spel i U17 och U13. Det är först ett inledande gruppspel följt av två slutspelsomgångar i slutet av dagen. Ni hittar tidsschema här.

Eventsidor med resultat och information:
Tävlingssida ITTF
Tävlingssida WTT

Svenska deltagare U17 och U13

U13
Adam Wallin IFK Täby BTK
Melker Sjösvärd Linköpings PK BTK
Sigge Hedblad IFK Täby BTK SK
Mark Usov Haparanda SKT
Emil Görling Ängby SK
Simon Karlsson Spårvägens BTK
Sebastian Larsson Spårvägens BTK

U17
David Björkryd Eskilstuna BTK
Jakob Törner Spårvägens BTK
Hugo Nylen Halmstad BTK
Elias Sjögren Ängby SK
Dennis Larsson Söderhamns UIF
William Bergenblock Halmstad BTK
Peter Alestedt IFK Täby BTK BTK
Noa Dahlström Kalmar BTK
Lukas Görling Ängby SK
Bharath Madhu Chandra Spårvägens BTK
Olle Ståhl, Ängby SK

Coacher och ledare
Pär Gerell
Mattias Ekdahl
Emil Andersson
Malte Rosén
Malte Möregårdh

Ordförande Dennis Lindahl tycker till:
– Vi är väldigt glada och stolta över att nu få möjlighet att arrangera en internationell ungdomstävling inom World Table Tennis Youth-strukturen i Sverige då det är viktigt för våra bästa ungdomar att få känna på hetluften och mäta sig med tufft motstånd från hela världen. Helsingborg är en offensiv stad med perfekta förutsättningar som vi sedan länge har ett gott samarbete med. Lägg till en av våra främsta tävlingsarrangörer, BTK Rekord, och vi har alla ingredienser på plats för ett fantastiskt evenemang. Staden vill också jobba långsiktigt med flera evenemang och mästerskap och det ligger helt i linje med vår strategi för framtiden, säger en nöjd Dennis Lindahl, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Helsingborgs stad tycker till
– Vi i Helsingborg är stolta att få välkomna World Table Tennis Youth Contender och ser detta som en viktig del i den långsiktiga strategiska satsning på bordtennismästerskap som vi arbetar med tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet, säger Henrik Gidlund Enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info