Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

WTT Youth Skopje

06 SEP 2022 08:02
William Bergenblock fortsätter sin "europaturné" med nästa stopp i Makedonien som ensam svensk representant. Turneringen spelas i Nordmakedoniens huvudstad Skopje, 7-11 septmeber.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2022 08:02

Efter två tävlingar i Slovenien och Kroatien tillsammans med ett gäng andra killar är nu William Bergenblock ensam i Nordmakedonien tillsammans med coach Mattias Ekdahl. Med spel i flera klasser och i flera länder har den unge (född 2007) svensken byggt på sitt erfarenhetsförråd med stora mått.


Bilden: Coach Ekdahl och Bergenblock är redo för Skopje Foto:Privat

– Det är en tuff tävling där det i Williams ålder är flera av de bästa i världen på plats, säger Mattias Ekdahl. Spelar William på en hög nivå så är han med mot alla i 15-årsklassen. För första gången ska William även spela i U19-klassen vilket såklart blir en utmaning, avslutar Mattias Ekdahl.

– Jag har en bra känsla inför turneringen. Jag är supertaggad och hoppas på att göra riktigt bra matcher, säger William själv inför tävlingen.

Tävlingen hade sin gilla gång och William spelade bra och fick beröm från Mattias Ekdahl:
– En oerhört bra avslutning av William på den här tävlingsturnén. Han spelar mycket bra pingis och visar på att han tagit steg i sin utveckling samt är med mot alla de bästa i sin ålder, sa Mattias.

William lyckades vinna gruppen i U15 och tog sig vidare som 2:a i gruppen i 19 efter två imponerande segrar. I slutspelet av U15 gick William till kvartsfinal där han hade 1-1 i set och ledning med 8-6 i det tredje setet mot kinesen Kang Youde men där det tyvärr slutade med förlust. I U19-slutspelet blev det förlust mot Japanen Sora Matsushima (finalseedad), men en nyttig erfarenhet att få möta honom för William. Dessutom lyckades William ta sig till semifinal i dubbel tillsammans med en 12 åring Colombian i U15-klassen

Eventsida Skopje med fullständiga resultat

Frontbilden: William Bergenblock Foto: Linda Carlsson/SBTF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info