Hoppa till sidans innehåll

Anton och Kristan tyska mästare

06 JUN 2021 19:47
Düsseldorf kunde tidigare idag besegra Saarbrücken med 3-1 i matcher i finalen av tyska Bundesliga. I laget spelade både Kristian Karlsson och Anton Källberg tillsammans med tysken Timo Boll.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2021 19:47

Düsseldorf har denna säsong dominerat den europeiska klubblagspingisen. De vann i vintras den tyska cupen, senare i våras vann de Champions League (mot just Saarbrücken i finalen) och nu den tyska ligan. Vilken trippel!

Den tyska finalen spelades i år på en speciell nationsmästerskapsdag med många olika sporter som alla spelade sina finaler. Därav att matchen spelades ganska tidigt (10.45 på förmiddagen). Alla matcher spelades i bäst av fem set och först till tre delsegrar för att ta hem titeln.

Dagens final inleddes med Kristian Karlsson för Düsseldorf mot Darko Jorgic från Saarbrücken, samma Jorgic som spelar för slovenien och tillsammans med Anton Källberg tillhör morgonsdagens storstjärnor i Europa, om de inte redan är där nu vill säga. Kristian fick till sist ge sig i skilje och se Saarbrücken ta ledningen i lagmatchen.

I nästa match så skickade Saarbrücken ut Patrik Franziska denna tyska storspelare, han mötte Anton Källberg och precis som vi vant oss att se Anton i år så blev det seger igen och därmed kvitterat till 1-1 i lagmatchen.

Timo Boll uppställd som tredjeman i Düsselforf förlorade den inledande setet mot Shang Kun innan han tog över matchen och vann med relativt klara 3-1 i set vilket också gan Düsseldorf ledningen med 2-1 och bara en seger från guldet.

Guldet skulle bärgas och det genom Anton Källberg. Anton mötte Jorgic och startade perfekt med en 2-0 ledning innan Jorgic kunde kvittera. Dock hade slovenen inte mycket hjälp av det även om också det fjärde setet blev jämnt. 12-10 till Anton gav 3-1 i set i singelmatchen och också 3-1 i lagmatchen.
Dusseldorf tyska mästare 2020/2021 med två svenskar som tongivande spelare.

- Jag är oerhört stolt över laget. Det är det största man kan göra med klubben, säger Kristian Karlsson själv om segern i Bundesliga. 
Med SM stundande så fortsätter Kristian.
- Målet på SM är alltid att vinna men jag har en lite problem med en inflammation i armbågen så om det inte känns 100% kommer jag inte ta några risker på SM då vi har både EM och OS efter det. På EM så är målsättningen att göra det bättre än senast, så där är målet final i singel och guld i dubbel, avslutar Kristian Karlsson.

STORT GRATTIS TILL DÜSSELDORF OCH SPECIELLT TILL ANTON OCH KRISTIAN!

SAARBÜCKEN-DÜSSELDORF 1-3
Darko Jorgic-Kristian Karlsson 3-1
Patrick Franziska-Anton Källberg 1-3
Shang Kun-Timo Boll 1-3
Jorgic-Källberg 1-3

Photo:MaJo Fotografi (via Düsseldorf facebook page)

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info