Hoppa till sidans innehåll

Bordtennis-SM i Köping

10 JUN 2021 18:47
Imorgon (11/6) drar årets Bordtennis-SM igång. Årets tävlingar spelas i reducerad form och innehåller färre klasser och färre deltagare men likväl så har vi toppen på plats och kan räkna med en pingisfest! 11-13/6 i Köpings Bad och Sport, Köping.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2021 18:47

Äntligen dags för SM!
Tre dagar fyllda av pingis väntar oss i Köpings Bad och Sport, den nya arenan i Köpings som inofficiellt invigs genom detta mästerskap. Under SM så kommer vi att bevaka tävlingen via vår egna SM-site, klicka här. Där kommer vi skriva om matcher och det som händer dagarna i Köping. Även på facebook kommer ni att kunna följa mästerskapet och på Instagram kommer vi lägga upp massor av härliga bilder.

WEBBSÄNDNINGAR
Alla matcher från SM kommer att sändas via Solidsport från den första dagen. Vill du läsa mer om det klicka här.

Kostnad
1 sändning, 99 kr – ger endast tillgång till den sändning du väljer att köpa
All access, 149 kr – alla matcher alla bord under en begränsad tidsperiod
Månadssupporter, 49kr/mån – tillgång till allt innehåll

Viktigt förtydligande som kommer från SolidSport är att för den som köper en sändning endast får den sändningen från den kameran. Om du vill se alla matcher under Bordtennis-SM 2021är det enklast att bli månadssupporter eller köpa All access.

Att bli månadssupporter till ditt favoritlag kostar 49kr/månad då får du tillgång till alla matcher på SM. 50% av intäkterna går till ditt favoritlag som du väljer vid registrering av supporterskap. Ett månadsupporterskap har ingen bindningstid och kan sägas upp närsomhelst. Du väljer vilken förening du vill stödja utifrån de föreningar som spelar i Pingisligan by STIGA, urval finns här.

LOTTNING OCH RESULTAT
Lottning publicerad och finns att tillgå via denna länk där även resultaten kommer att uppdateras.

MIXED DUBBEL
Syskonen Källberg är tillsammans med Eslövsduon Möregårdh/Bergand toppseedade i en klass som faktist redan kommer bli färdigspelad under fredagen. Beräknad finaltid 16.45

Finalseedade
Källberg Anton, Söderhamns UIF/Källberg Christina, Halmstad BTK
Möregårdh Truls, Eslövs AI BTK/Bergand Filippa, Eslövs AI BTK

HERRDUBBEL
Norrlandsduon Anton Källberg och Jon Persson går in som toppseedade i klassen, finalseedade mot dem är paret Arvidsson/Ranefur från Halmstad/Ängby. Spårvägen ställer upp med två semifinalseedade par som säkert är revanschsugna efter att ha blivit utslagna i semifinal i Pingisligan by STIGA:

Finaleseedade
Källberg Anton, Söderhamns UIF/Persson Jon, Söderhamns UIF
Arvidsson Simon, Halmstad BTK/Ranefur Elias, Ängby SK

HERRSINGEL
I Mattias Falcks frånvaro så tar Kristian Karlsson över toppseedningen på SM. En tävling han alltid siktar på att vinna som han själv uttryckte sig efter att i tidigare i veckan vunnit den tyska ligan med sitt Düsseldorf. Jon Persson är finalseedad mot Kristian Karlsson. Bakom dem så tornar Anton Källberg och Truls MÖregårdh upp sig som de två främsta utmanarna. 

Finalseedade
Karlsson Kristian, Halmstad BTK
Persson Jon, Söderhamns UIF

DAMSINGEL
Linda Bergström har som enda svenska kvalificerat sig för OS och är dessutom högst rankad i startfältet så att hon bär favoritskapet är tydligt. Man ska dock inte glömma att det finns flera av de svenska damerna som är vana att spela mot Linda, så det kommer inte att bli någon enkel resa. 

Finalseedade
Bergström Linda, Ängby SK
Bergand Filippa, Eslövs AI BTK

DAMDUBBEL
De två finalseedade spelarna i singel spelar dubbel tillsammans och får därmed också bära favoritskapet i denna klass. Erika Fronth och Stina Källberg kommer dock att göra sitt bästa för att stoppa dem. Spännande semifinalseedade par där Jennifer Jonsson /Matilda Ekholm och systrarna Muskantor utmanar, alla dessa spelare kommer nästa år spela i Lekstorp i Pingisgligan by STIGA.

Finalseedade
Bergand Filippa, Eslövs AI BTK/Bergström Linda, Ängby SK
Front Erika, Halmstad BTK/Källberg Christina, Halmstad BTK

DAMER U20
Rebecca Muskantor och Matilda Hansson är finalseedade och också de två spelare som via internt kvalspel kvalificerade sig för UEM där de båda två var obesegrade. Kan den duon stoppas nu?

Finalseedade
Muskantor Rebecca, Eslövs AI BTK
Hansson Matilda, Lekstorps IF

HERRAR U20
Martin Friis vann U20-SM redan förra året och har denna säsong etablerat sig som en toppspelare i Pingisligan för sitt serievinnande lag Spårvägen. Jonatan McDonald som förlorade mot Martin Friis i semifinalen av Pingisligan men som vunnit över honom två gånger tidigare under säsongen får i egenskap av det och sitt SM-guld i lag tillsammans med SUIF ses som främsta utmanare.

Finalseedade
Friis Martin, Spårvägens BTK
McDonald Jonatan, Söderhamns UIF

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning
Lottning, herrsingel
Lottning, damsingel
Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info