Hoppa till sidans innehåll

CAMP NEW LEVEL – för tredje gången

08 JAN 2021 15:31
Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, har under mellandagarna 2018 och 2019 anordnat en mötesplats för svensk parapingis i Örebro dit paraspelare och ledare varit inbjudna – så även i år – om än i ny tappning.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2021 15:31

U23-landslaget för paraspelare, under ledning av förbundskapten Daniel Ellermann, har haft träningsläger i samband med breddaktiviteten och där gemensam workshop/föreläsning samt tävling genomförts tillsammans.

Pingisåret 2020 har som bekant inte varit likt något annat i historien och det blev tydligt för oss på Svenska Bordtennisförbundet att vi inte skulle kunna arrangera något fysiskt ”Camp New Level 3.0” i mellandagarna som planerat. I stället för att ställa in valde vi, precis som under hela året, att försöka ställa om. Möjligheterna med digitala möten har verkligen blommat upp under de senaste åren och eftersom vi hade information, förslag om förändringar och frågor om parabordtennis som vi ville förmedla till pingissverige bjöd vi in till digitala parabordtennisdialoger under fyra tillfällen i mellandagarna.

Vi fick stort gensvar och de fyra tillfällena fylldes snabbt med erfarna parapingisspelare, distriktsrepresentanter från både paradistrikt inom Svenska Parasportförbundet och från distriktsförbunden inom SBTF, tränare, ledare samt föräldrar. Det var alltså en stor och skön blandning av kompetens och erfarenhet bland deltagarna som ville diskutera parafrågor och bordtennis generellt.

Några av punkterna som diskuterades var:

  • Vad har vi gjort inom SBTF sedan övertagandet och inkluderingen av parabordtennis 2017?
  • Statistiken visar på en vikande trend utövare inom paraidrott generellt och även inom parabordtennis specifikt. Varför ser det ut så och hur vänder vi trenden?
  • Vilka tips kring rekrytering av nya paraspelare finns?
  • SBTF presenterade tankar angående regionala rekryteringsprogram där samverkan mellan förbund och föreningar är utgångspunkten och där individens utveckling står i centrum genom gemensamma träningar, kompetenta och duktiga tränare samt regionala tävlingsmöjligheter.
  • Tävlingsutveckling avseende SM-tävlingar och övriga tävlingar som står till buds för paraspelare. Varför ser vi en vikande trend med antalet paraspelare på tävlingar? SBTF presenterar några nya förslag om till exempel klassindelning, marknadsföring och inledningsvis ett förenklat klassificeringsförfarande för att höja statusen på tävlingarna.

För att fortsätta att utveckla och komma framåt i de prioriterade frågorna, som nämns ovan, kommer SBTF:s arbetsorganisation för breddfrågor inom parabordtennis att jobba vidare på olika sätt och i olika konstellationer. Vissa frågor behöver beredas tillsammans med den input som mötesdeltagarna har gett, andra frågor ska bakas in i rekryteringsprojekt, som med vissa premisser kan finansieras av SBTF, medan andra delar behöver beslutas och godkännas av till exempel styrelse och förbundschef.

SBTF:s representanter på mötena var förbundskapten Daniel Ellermann, styrelseledamot Dennis Lindahl, föreningsutvecklare Eskil Tyrberg och utbildnings- och utvecklingskoordinator Marit Brodd Almgren.

Ett digitalt möte kan förstås aldrig ersätta en fysisk träff som innebär träning, tävling, interaktioner av olika slag mellan spelare och ledare. Däremot finns många fördelar med en digital träff jämfört med en fysisk workshop. Det handlar om bland annat liten tidsåtgång, billigt och effektivt. Intresset för de digitala träffarna var så stort (”anmälningssuccé” enligt förbundskapten Daniel Ellermann) och SBTF bjuder därför in till ytterligare två träffar, med samma möjlighet och innehåll, att diskutera parafrågor. Det är självklart så att hela bordtennisfamiljen är inbjuden till träffarna, inte ”bara” de som tidigare varit involverade och intresserade av parabordtennis.

Efter alla paradialoger kommer SBTF att fortsätta arbetet, på olika sätt, med att förädla och förbättra de idéer som framkommit för att utveckla svensk parabordtennis vidare när det kommer till bland annat rekrytering och tävling.

Mer information om kommande träffar och möjlighet att anmäla dig hittar du här.

Vid frågor
Marit Brodd Almgren
073-7490811
This is a mailto link

Skribent: Marit Brodd Almgren
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2, kl. 18.30
BTK Kävlinge-Söderhamns UIF
Munkedals BTK-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Falkenbergs BTK

pingiskanalen


Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info