Hoppa till sidans innehåll

Champions League:Kvartsfinaler

16 DEC 2020 09:02
Igår (15/12) kunde tyska Düsseldorf med Anton Källberg och Kristian Karlsson i laget vinna sin kvartsfinal över portugisiska Sporting med 3-1 och är klara för semifinal. Jens Lundquist och hans danska klubb Roskilde föll mot Orenburg med 0-3.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 09:02

Düsseldorf
Timo Boll kunde planenligt men inte utan problem ta hem den första segern i lagmatchen mellan Düsseldorf och Sporting och ge ”svensklaget” ledningen med 1-0. Seger för Boll med 3-1 i set över Bode Abiodun från Nigeria.

Anton Källberg fick således kliva in i spelhagen med en 1-0 ledning i lagmatchen. Återigen visade Anton oss alla vilket slag han är i då han i tre raka set kunde vinna över portugisen Diogo Carvalho. Extra bra gjort av Anton som senast de möttes förlorade mot Carvalho. Ledning 2-0 för Düsseldorf som just då stormade fram mot en semfinalplats.

Brasilianskt farthinder
Kristian fick en tung start och var inledningsvis chanslös men i slutet av andra kom svensken tillbaka och successivt tog han sig in i matchen och kunde vända underläge 0-2 i set till 2-2. Men i ett jämnt (kort) skiljeset förlorade Kristian med 4-6 och Sporting fick upp hoppet om ett avancemang.

Timo Boll är dock inte mannen som ger andra hopp. Han stänger allt som oftast dessa dörrar. Så även denna gång. Carvalho som inte kunde rå på Källberg i deras möte och där gick setlös fick nu se sig besegrad på samma sätt av Boll, 3-0 i matchen gav slutresultatet 3-1 för Düsseldorf.

– Känslan är väldigt bra i laget och vi är väldigt taggade inför semifinalen, berättar en nöjd och glad Anton Källberg. Nyckeln till seger idag var att vi lyckades vinna två matcher mot deras etta Carvalho, på det hela taget en svår match som vi till sist vann ganska komfortabelt, säger Anton.

– Mitt eget spel kändes bra och jag hoppas på att kunna vara ännu bättre och skarpare i semifinalen mot UMMC (Ryssland), fortsätter Anton. Motståndet är såklart supersvårt på torsdag och motståndet av högsta klass men alla matcher känns öppna och jämna så dagsformen lär avgöra, kommenterar Anton kommande motstånd.

UMMC mönstrar ett starkt lag bestående av Liam Pitchford (England), Jonathan Groth (Danmark) och Tomislav Pucar (Kroatien). UMMC besegrade i sin kvartsfinal polska Bogoria med 3-1.

Roskilde
Roskilde kunde i sin kvartsfinal inte rå på Orenburg från Ryssland och så konstigt var kanske inte det då Orenburg på förhand tippas som ett finallag eller till och med vinnare av hela turneringen.

Michael Maze förlorade med 2-3 i den inledande matchen och den hade danskarna behövt för efter det blev det inga fler setvinster. Jens Lundquist förlorade med 0-3 mot Vladimir Samsonov där matchen bjöd på ett marathonset som dock Jens förlorade med 17-19. Dimitrij Ovtcharov avslutade sedan lagmatchen via 3-0 över Allan Bentsen. Danskarna till kvartsfinal får ses som en framgång för dem speciellt som motståndet i kvartsfinalen var tuffast möjliga.

KVARTSFINALER
UMMC-Bogoria 3-1
Orenburg-Roskilde 3-0
Düsseldorf-Sporting 3-1
Saarbrücken-Hennebont 3-2

SEMIFINALER, 17 december
17.00, UMMC-Düsseldorf
20.30, Orenburg-Saarbrücken

Samtliga resultat

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info