Hoppa till sidans innehåll

Champions League: Svensklaget till final efter rysare

17 DEC 2020 20:29
Kristian Karlsson och Anton Källberg var båda starkt bidragande till att svensklaget Düsseldorf tog sig vidare till final i Champions League efter semifinalvinst mot ryska UMMC med 3-2 i matcher. Finalen spelas redan imorgon fredag.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2020 09:55

Foto: ETTU/Borussia Düsseldorf

Düsseldorf ställde upp med rutinerade veteranen Timo Boll som etta, Kristian Karlsson som tvåa och Anton Källberg som trea. UMMC Ekaterinburg mönstrade dansken Jonathan Groth, engelsmannen Liam Pitchford och kroaten Tomislav Pucar.

Kristian Karlsson inledde för sitt tyska lag Düsseldorf men hade en tuff kväll mot den sex platser lägre rankade dansken Jonathan Groth som tog hem matchen med klara 3-0 i set efter 11-8, 11-8, 11-3.

I den andra matchen var det dags för världstian Timo Boll att möta den 15 år yngre kroaten Pucar. Boll gjorde som han brukar och var säkerheten själv och även denna match slutade 3-0 fast nu i Düsseldorfs favör.

Om de två första matcherna var klara på ena eller andra hållet var den tredje desto jämnare. Anton Källberg inledde friskt och satt i förarsätet i stort sett hela första set men när det drog ihop sig var det ändå Pitchford som tog hem setet med 12-10. Källberg studsade snabbt tillbaka och tog det två följande seten med 11-7 och 11-5. Även fjärde set blev jämnt och precis som i första var det Pitchford som knep detta. Skiljeseten spelas detta år först till sex poäng och i detta korta set var det Källberg som dominerade och därmed gav han sitt Düsseldorf ledningen med 2-1 och nu var det många som trodde att det var upp till Timo Boll att slå in matchbollen – så blev det dock inte.

Dansken Groth överraskade en något passiv Boll som gjorde många misstag. Groth vann setet med 11-5. I andra set höjdes nivån och spelet blev bättre och bättre. Tysken Boll visade på mental styrka och vann setet med 12-10 och av bara farten även det tredje. Fjärde set blev ett riktigt maratonset där Timo Boll hade flertalet matchbollar för att ge sitt Düsseldorf vinsten med 3-1 i matcher. Setet vanns till slut av dansken med 21-19 och han tog även hem det femte, korta setet, med 6-0 och därmed var lagmatchen kvitterad till 2-2.

I den femte och avslutade matchen var det dags för Kristian att återigen kliva in i hagen och det var alltså i denna match allt skulle avgöras. Kristian, som för två år sedan vann Champions League, var sugen på ännu en final och det var något som märktes från start. Matchhjälten Karlsson vann matchen med 3-0 i set och därmed tog sig tysklaget till ännu en final efter 3-2 i matcher.

Motståndare i finalen är tyska FC Saarbrucken som besegrade favoriterna Fakel Gazprom med 3-1.

Düsseldorf – UMMC, 3-2
Kristian Karlsson – Jonathan Groth, 0-3
Timo Boll – Tomislav Pucar, 3-0
Anton Källberg – Liam Pitchford, 3-2
Timo Boll – Jonathan Groth, 2-3
Kristian Karlsson – Tomislav Pucar, 3-0

Final, fredag 18/12 kl. 20:30
Düsseldorf – FC Saarbrücken

Resultat
Webbsändningar

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info