Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar för Siri i finalspelet

16 MAJ 2022 15:49
I helgen spelades Sweden Tour Finals för ungdomar i Vällingbyhallen i Stockholm. Siri Benjegård och David Björkryd är två av spelarna som stack ut lite extra.
  • Skapad: 16 MAJ 2022 15:49

Tävlingen var indelad i åldersklasserna 12, 14, 16 och 18 år på både pojk- och flicksidan, och 12 spelare per klass hade via tidigare deltävlingar kvalificerat sig till Sweden Tour Finals. Helgen inleddes med poolspel, därefter slutspel med kvart, semi och final.

10-åriga Siri Benjegård, Askims BTK, imponerade stort genom att vinna två klasser. I flickornas 12-årsklass tappade Siri endast två set under hela tävlingen. Finalmotståndare här var Angelina Bebawy, KFUM Stocksund IA, och setsiffrorna skrevs till 11-3, 11-9, 12-10. I 14-årsklassen stod Agnes Svensson från Halmstad BTK för motståndet och här vann Siri med 11-4, 8-11, 11-8, 11-9.

Flickornas 16-årsklass vanns av finskan Maria Girlea som vände och vann finalen mot Halmstads Agnes Svensson. Siffrorna skrevs till 8-11, 11-8, 11-8, 11-4. Girlea lyckades även ta sig till kvarten i 18-årsklassen. Starkast bland 18-årstjejerna var Leah Tveit Muskantor, LinnePartille PK, som vann finalen mot Eslövs Matilda Hansson med 11-8 i femte avgörande set.

Maria Christoforaki, Damstrateg och Förbundskapten Flickkadetter, var på plats under Sweden Tour Finals i Stockholm och säger såhär om helgen:

– Det var en väldigt intensiv helg med många matcher och mycket känslor. Sweden Tour Finals är en av årets viktigaste tävlingar och jag har haft möjlighet att se alla de bästa spelarna – även under Tourens deltävlingar. Nivån på helgens matcher var överlag bra och jag är glad att se att tjejerna som jag har haft förmånen att jobba med hittills hela tiden tar steg framåt. Jag fick förstås också chansen att träffa yngre spelare som jag inte sett förut och jag börjar redan tänka på framtiden.

– Jag vill säga stort grattis till alla spelare som var med och gjorde sitt bästa i varje enskild match, som visar bra attityd och kämparglöd. En eloge också till alla tränare som jobbar med dem samt föräldrar som är med och stöttar, fortsätter Maria.

Nästa utmaning är Ungdoms-SM som som inleds i mitten av nästa vecka i Uppsala.
– Där jag ser fram emot att se ännu fler spelare, bra matcher och bordtennis med hög kvalité, säger Maria.

– Varje tjej som spelar bordtennis är viktig och värdefull. För att ta nästa steg, så att vi kan bygga inför framtiden, krävs engagemang från alla delar. Vi behöver skapa möjligheter, inspiration och motivation med fler aktiviteter så att vi kan behålla tjejerna i sporten och få dem att vilja bli bättre spelare och idrottare, avslutar Maria.

I Sweden Tour Finals yngsta pojkklass stod Adam Gravsiö Wallin från IFK Täby BTK som slutsegrare efter att ha finalbesegrat Sigge Hedblad, Stocksund, med 11-6, 11-7, 11-8. Pojkar 14 vanns av Noa Dahlström, Kalmar BTK, efter tre raka set i finalen mot Spårvägens Bharath Madhu Chandra.

I pojkarnas 16-årsklass imponerade David Björkryd, Eskilstuna BTK, som tog hem klassen utan att tappa ett enda set. I finalen mötte han Isak Edwardsson från Ängby SK. David tog sig även långt i 18-årsklassen men föll i kvartsfinal mot klubbkompisen Charlie Carlsson. Bäst gick det för Max Hedbom, Visby IF Gute BTK, som vann 18-årsfinalen mot Halmstads Charlie Widing i en jämn femsetare.

Samtliga resultat från tävlingen hittar du här.

Foto: Ängby SK

Skribent: Linda Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info