Hoppa till sidans innehåll

Düsseldorf bäst i Europa

18 DEC 2020 22:58
Dagens final av Champions League var en heltysk affär men med starkt svenskt inslag. I vinnande Düsseldorf spelar både Kristian Karlsson och Anton Källberg tillsammans med lagkamraten och världsstjärnan Tmo Boll. Düsseldorf mot Saarbrücken i final.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2020 22:58

Dagens (18/12) final av Champions League var en heltysk affär men med starkt svenskt inslag. I vinnande Düsseldorf spelar både Kristian Karlsson och Anton Källberg tillsammans med lagkamraten och världsstjärnan Tmo Boll. Düsseldorf mot Saarbrücken i final.

I laguppställningen för Düsseldorf så fick Anton Källberg förtroendet att spela som försteman och det såklart beroende på hans strålande form, få i Europa bräcker svensken idag. Kristian Karlsson uppställd som tredjespelare och Timo Boll på andrafiolen.

Dagens första match blev en väldigt jämn affär där Timo Boll lyckades ge Düsseldorf ledningen men det var med minsta marginal. I skiljesetet mot kinesen Shang Kun hamnade Boll i stort underläge med 0-4 och då man i skilje endast spelar till 6 vunna poäng var förlusten nästan given. Men att vinna över en tysk är svårt, att vinna mot Timo Boll är nästan omöjligt. 0-4 vändes till seger med 6-4 efter en magnifik avslutning av Boll som med iskall blick och lös handled gav Düsseldorf ledningen med 1-0.

Anton Källberg ställdes mot 28-åriga Patrik Franziska som är rankad 16 i världen och som han spelade den formstarke svensken! Storsegrar i de två inledande seten där Franziska mer var statist än en huvudrollsinnehavare. Tysken kom tillbaka till viss del spelmässigt men inte resultatmässigt och 3-1 i set för Källberg innebar ledning med 2-0 för Düsseldorf och med ena handen på bucklan.

Kristian Karlsson fick spela sin första och enda match i denna final mot Darko Jorgic och med vetskapen om att en seger innebär CL-guld för honom och hans lagkamrater. Men den 22-åriga slovenen Jorgic skulle bli en svår nöt att knäcka för Karlsson. Svensken inledde klart bäst med klara 11-4 i det första setet men efter det tog Jorgic över och fick Karlsson att spela mer och mer passivt, inget som passar Karlsson alls och förlust med 1-3 för honom och reducerat för Saarbrücken till underläge 1-2.

Återigen dags för Källberg att spela och denna gång mot Shang Kun och som han spelade inledningsvis. Pang-Pang-Pingis och storseger i det första setet med 11-3. Shang Kun som varit väldigt bra i såväl Bundesliga som i Champions League gav dock inte tappt utan knep det andra setet jämnt och kvitterade svenskens ledning till 1-1, återigen var matchen en öppen historia.

Svenskens attackspel gav i det tredje setet återigen utdelning. Svenskens forehand är erkänt riktigt vass men att hans backhandspel ska röna sådana framgångar har inte hans motståndare riktigt förstått. 11-4 för Källberg i det tredje setet och bara en setseger från guldet för Düsseldor och våra två svenska landslagsmän Källberg och Karlsson.

Shang Kun är dock en kämpe som inte ger sig så lätt trots att han i två av tre set blivit utspelad. Med bra inställning och starkt spel togs sig kinesen tillbaka in i matchen via klara 11-6 för Shang Kun mot Anton Källberg. Ett skiljeset att vänta, först till 6 vunna poäng för seger i setet och matchen.

Skiljsetet blev precis så spännande som man hade kunnat tro och hoppas och spelarna följdes fram till 4-4 med Källberg vid serven då svensken efter en första nätserve väljer att ta timeout, olidlig spänning i matchen. Bordtennis av allra högsta klass med anspänning och spel av fantastiska mått.
Åter till bordet bjuder spelarna på en av matchens bästa dueller och med svensken som segrare i den duellen, 5-4 och matchpoäng för matchen lagmatchen och turneringen. Shang Kun valde då att serva ut långt i forehandhörnet på Källberg som inte kunde nå bollen riktigt utan missade returen. Kvitterat och 5-5 lika och då en helt avgörande poäng.

Svenskens serve är i det läget så pass svår att Shang Kun inte kan returnera den och svensken tar hem poängen, matchen, lagmatchen och turneringen tillsammans med sina lagkamrater. Anton Källberg stor matchvinnare med två delsegrar och dagens hjälte.

-          Jag hade inte kunnat hoppas på mer än att få vinna två segrar idag. Jag är väldigt nöjd med men insats hela turneringen även om jag inte dominerat alla matcher så har det gått väldigt bra för mig, berättar Anton i intervju efter matchen. Jag är väldigt glad och stolt över den här segern då det varit en speciell vecka med alla lag på plats i en och samma hall och dessutom vår hemmahall, det har känts som ett internationellt mästerskap, avslutar en glad Källberg.

GRATTIS ANTON och KRISTIAN till en strålande insats!

Düsseldorf-Saarbrücken 3-1
1-0 Timo Boll-Shang Kun 3-2
2-0 Anton Källberg-Patrik Franziska 3-1
2-1 Kristian Karlsson-Darko Jorgic 1-3
3-1 Anton Källberg-Shang Kun 3-2

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info