Hoppa till sidans innehåll
Foto: BOGDAN PASEK

EM: Ack så nära, Linda

26 JUN 2021 22:33
Linda Bergström var mer än nära att ta sig till sin första semifinal i EM-sammanhang. Länge såg det ut som matchen tillhörde svenskan men Shan Xiaona från Tyskland lyckades glida ur greppet.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2021 22:33

Matchen slutade 4-2 i Shan Xiaonas favör. Men det hade kunnat sluta på ett bättre sätt ur svensk synvinkel. Linda Bergström inledde nämligen kvartsfinalen på samma sätt som hon slutade den föregående, åttondelsfinalen mot Balazova – helt fenomenalt. Tryggt och stabilt, så som det sett under hela turneringen, gick hon efter att också haft lite tur med kanten på bordet i slutet på det andra setet, fram till ledning 2-0. Tredje setet inleddes även det storstilat då Linda sprang ifrån till ledning 4-0. Rutinerade Shan Xiaona tog då timeout vilket skulle visa sig matchavgörande. Tyskan lyckades vända helt och hållet på steken och började spela allt starkare och tog sig tillbaka in i matchen.
– Hon satte mer skruv på bollen och jag kom fel i distans till bordet. Det jag hade kunnat ändra är att jag blev lite för passiv i det läget, sade Linda Bergström.
Från ledning 6-2 i tredje set tog Shan Xiaona fem raka poäng och kunde ta hem det viktiga tredje set och hålla liv i matchen.
Shan Xiaona kvitterades och de två sista seten var täta och trots tappert kämpande så räckte det inte ända fram denna gång, segern till tyskan som i sin semifinal nu möter ukrainskan Margaryta Pesotska.
Dock, en kvartsfinal i ett europamästerskap för Linda Bergström är en fantastisk prestation och spelmässigt har hon legat enormt högt i nivå. Resultatet kommer naturligtvis att avspegla sig i rankingen som efter EM att ta ett rejält skutt uppåt.

Skribent: Per Hällström
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info