Hoppa till sidans innehåll

EM: Dags för semifinal

02 OKT 2021 11:39
Semifinal på EM för de svenska herrarna som ställs mot Ryssland. Sverige besegrad i sin kvartsfinal hemmanationen Rumänien med 3-1 medan Ryssland stod för en bragdartad vändning mot Österrike där de vann med 3-2.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2021 11:39

Under detta EM har det skett antal lite större skrällar på framför allt herrsidan. Att Danmark besegrat både Portugal och England hade nog ingen räknat med eller att Ryssland skulle slå ut Frankrike och Österrike. Sveriges favoritskap på förhand mot detta Ryssland ska därmed inte överskattas även om det statistiskt och rankingmässigt är stor skillnad mellan de två lagen.

- Ryssland har gjort det bra. De har gett sina unga chansen och de tror på dem. Danmark är verkligen ett lag, när Jonathan Groth (Danmarks högst rankade spelare) igår förlorade så klev de andra fram. Det är ett lagspel, kommenterar förbundskapten Jörgen de andra nationernas framfart.

Sverige som vunnit alla sina matcher har även ändrat en del i uppställningen under mästerskapets gång och så även denna dång då Mattias Falck får inleda på bänken och Jon Persson ersätter i startuppställningen.

- Vi har fyra bra spelare i laget som jag sagt hela tiden och det här känns rätt nu, säger Jörgen Persson om uttagningen.
- Killarna känns pigga och fräscha inför matchen, alla är på topp så det här ska bli kul, fortsätter Jörgen. 

Ryssland har justerat om i sin laguppställning även fast det är samma tre spelare som spelar idag som i gårdagens kvartsfinal.
- Ja, de har hela tiden spelat med Grebnev som försteman så det hade vi räknat med även nu. De byter plats på Sidorenko (idag trea) och Katsman som får spela som andreman idag. Det blev ungefär som vi trodde och vi har en bra känsla inför matchen, avslutar Jörgen.

Den ryska truppen som består av tre unga spelare (Sidorenko, Grebnev och Katsman) och en veteran (Kirill Skachkov) kommer komma ut glödheta och fyllda av självförtroende till dagens match. Truls Möregårdh är den av de svenska spelarna som känner de ryska spelarna bäst efter att ha mött dem allihop under flera år och då främst i ungdomstävlingar men på EM i juni så mötte och besegrade han Grebnev.

- Jag förväntar mig en galen match mot dem. De är alltid väldigt heta i både hagen och på bänken. De är alltid roliga att möta och det ska bli kul att möta dem, säger Truls om matchen. Jag har förlorat mot dem massor av gånger i lag som ungdom men det ska det bli ändring på idag som senior, asvlutar Truls.

Sverige (världsranking inom parantes)
Anton Källberg (51)
Truls Möregårdh (77)
Jon Persson (41)

*
Mattias Falck (9)

Ryssland
Maksim Grebnev (540)
Lev Katsman (281)
Vladimir Sidorenko (176)
*
Kirill Skachkov (53)

Lag-EM 2021
28/9-3/10 2021, Cluj, Rumänien
Information
Webbsändningar

Kvartsfinal
Sverige-Ryssland
2 oktober, 12.00, bord 1
Visas på SVT2 & SVT Play

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

SVT sänder finalerna
20:40 SVT24/SVT Play,
Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play,
Final singel, herrar

Kommentatorer:
Chris Härenstam/
Jan-Ove Waldner

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info