Hoppa till sidans innehåll

EM: Efter kvarten och före semin

01 OKT 2021 21:19
Seger i kvartsfinalen mot Rumänien och imorgon väntar semifinal mot Ryssland. Läs vad de svenska spelarna hade att säga om de sakerna.
  • Skapad: 01 OKT 2021 21:19

Bilden från vä:Mattias Falck, Jon Persson, Anton Källberg, Truls Möregårdh, Junior Orantes (naprapat), Jörgen Persson (förbundskapten). Foto: SBTF

Efter seger i kvartfinalen mot Rumänien fick vi höra vad några i det svenska laget hade att säga om den matchen.

Anton Källberg som gav Sverige ledningen och varit en klippa för Sverige i detta EM var inte bara nöjd med sin egen match utan kunde ödmjukt och självkritiskt hitta saker att förbättra hos sig själv. Glad men inte nöjd.
- Vinnarformen är där men i spelet kändes det lite osäkert med returspelet och samma sak i det öppna spelet. Jag hade lite svårt i början av matchen att läsa av skruv och så men det blev bättre längre in i matchen. Jag får väl köpa in mig på att det är så i början av matchen, säger Anton. Jag känner mig hyfsat trygg ändå eller under så mycket press trots att han kanske i början var mer aktiv än jag. Jag returnerade lite för dåligt och hamnade ibland lite på hälarna även om jag i slutet spelade upp mig där jag tycker att både servar och returnerar bättre. Jag lyckades öppna upp med mycket skruv och gör det då svårt för honom vilket gör att jag vinner idag, säger Anton sin egen match.

Förbundskapten Jörgen Persson som i många tidigare gånger varit långt framme i mästerskap själv som spelare var lugnet själv efter segern. Inga yvigheter eller stora ord. Det märks att han har siktet högre upp än en kvartsfinalseger på EM mot Rumänien.
- Det är roligare att vinna än att förlora som Sören Ahlén brukar säga, sa Jörgen med ett skratt. 3-1 var en skön seger, att Truls vinner vid 1-1 är väldigt viktigt och speciellt i detta system med först till tre segrar, fortsatte han. Det var ju viss skillnad för Mattias att gå in mot deras unge kille i det läget än i underläge mot Ionescu till exempel, förklarar Jörgen.
- Jag kände aldrig att det var någon fara egentligen. Man vill ju leda med 2-0 men det går bra med 0-2 också. Man måste ha tilltro till laget och det har vi, fortsätter Jörgen med väldigt lugn röst.

Truls Möregård som vann sin tredje raka match på EM var även han cool inför resultatet och sitt eget spel.
- Jag kände mig rätt lugn även om jag förlorade första set och han hade publiken med sig. Han (Szocs) gör det väldigt bra i första set där han servar bra och verkligen går för det på bollar där jag inte trodde han skulle göra det. Jag blev lite paff faktiskt, säger Truls om sin match. Sen spelar jag upp mig och då är det ganska lugnt. Jag började returnera bättre och han var tvungen att spela på chans och det höll inte riktigt för honom denna gång så jag är nöjd med min match, avslutar Truls om sin egen match.

Sverige vann över hemmanationen Rumänien i dagens kvartsfinal på EM och ställs imorgon mot Ryssland som vände underläge 0-2 till seger 3-2 mot Österrike i sin kvartsfinal. Motståndarna Ryssland stod redan i gruppspelet för en knallsensation där de slog ut Frankrike och idag följde de upp den matchen med att vända underläge med 0-2 i matcher mot rutinerade Österrike och det utan sin försteman och veteranen i laget Kiril Skachkov. Det var alltså det unga ryska gardet som stod för den överraskande segern i kvartsfinalen och som imorgon möter ett starkt Sverige. Visst är Sverige favoriter men man är varnade efter ryssarnas tidigare resultat.

Matchstart imorgon klockan 12.00 (svensk tid). Matchen sänds i SVT1 och SVTPlay med Johan Ejeborg som kommentator och med Jan-Ove Waldner som expert till sin hjälp.

Sverige (världsranking inom parantes)
Mattias Falck (9), 30 år
Jon Persson (41), 34 år
Anton Källberg (51), 24 år
Truls Möregårdh (77), 19 år


Bilden: Rysslands seger över Österrike Foto: Manfred Schillings

Ryssland
Kirill Skachkov (53), 34 år
Vladimir Sidorenko (176), 19 år
Lev Katsman (281), 20 år
Maksim Grebnev (540), 19 år

Truls Möregårdh har under alla sina ungdomsår stött på de ryska spelarna i olika sammanhag då de är ungefär lika gamla och allihopa tillhört europaeliten sen de var knattar.
- Jag förväntar mig en galen match mot dem. De är alltid väldigt heta i både hagen och på bänken. De är alltid roliga att möta och det ska bli kul att möta dem, säger Truls om Ryssland. Jag har bra individuell statistik mot dessa killar men i lag har jag inte det och det ska det bli ändring på nu i seniorsammanhang, avslutar Truls om morgondagens motståndare.

Jörgen Persson ser även han fram emot semifinalen mot Ryssland.
- Det blir spännande mot Ryssland då de har gjort väldigt bra ifrån sig där de slagit ut Österrike och Frankrike. Bra energi med ett ungt lag som har självförtroende och är heta. Men vi har också självförtroende så det ska nog gå bra, säger Jörgen med ett litet skratt.

Anton Källberg som imponerat mest av de svenska spelarna men som själv inte riktigt tycker att han hittat rätt ännu sa följande om morgondagens match.
- Jag tar med mig att jag kunde vinna de jämna seten idag inför imorgon. Att jag vinna med 3-1 trots att det inte kändes så bra i spelet. Att jag kunde vara tillräckligt solid och säker för att vinna och vara kylig i de avgörande momenten i matchen ger en bra känsla inför imorgon, säger en som alltid samlad Anton.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info