Hoppa till sidans innehåll

EM: En kvalmatch återstår sedan drar huvudturneringen igång

23 JUN 2021 14:59
Kvalet är nu nästintill färdigspelat för svensk del, dock återstår en kvalmatch för Filippa Bergand för att ta sig in i huvudturneringen. Truls Möregårdh och Stina Källberg är redan klara för avancemang och så även ett par i mixed och damdubbel.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2021 14:59

Under gårdagen vann Truls sina två gruppspelsmatcher och slutade etta i sin kvalgrupp som förutom svensken bestod av en ryss och en bulgar. Truls inledde med att slå ryssen Maksim Grebnev med minsta möjliga marginal, 12–10 i skilje och följde sedan upp den vinsten med 3–0 mot bulgaren Teodor Alexandrov.

– Truls gjorde det bra men hade en tuff förstamatch mot Maksim som han mött en hel del tidigare i juniorsammanhang. Han var något illa ute men gjorde det bra och vann med två bollar i skilje vilket gav en skön start på EM:et för hela truppen, säger herrarnas förbundskapten Jörgen Persson.

Spelarna anlände till Warszawa redan i lördags så för de som inte deltagit i kvalet har det varit en lång väntan.
– Vi har varit här sen i lördags så det är skönt att det äntligen drar igång på allvar. I eftermiddag ska vi in och träna i huvudhallen så just nu laddar vi inför det, fortsätter Jörgen och tillägger:
– Det ser riktigt bra ut. Alla är taggade och kör för fullt!

Damernas förbundskapten John Wall har haft lite mer att göra under de två inledande dagarna då tre av fyra damer spelat kval. Stina Källberg är tack vare sina två vinster klar för huvudturneringen medan Filippa Bergand behöver vinna ytterligare än. Jennifer Jonsson föll tyvärr i båda sina singelmatcher och är därmed utslagen.
– Kvalspelet för damerna resulterade i att Stina vann gruppen och är vidare in i huvudturneringen efter två stabila vinster med 3-0. Filippa kom tvåa efter 1-1 i matcher och spelar en till kvalrunda ikväll för att ta sig in i huvudturneringen. Jennifer som var tredje tjej att kvala spelade idag om en andraplats i gruppen men föll tyvärr i skilje mot portugisiskan Fins. Jag kan väl sammanfatta det som att det är tufft och tight på ett EM. Både Jennifer och Filippa hade ledningar i första seten i sina förlustmatcher igår och hade de fått med sig dessa så kan det bli en helt annan matchbild. Det är små marginaler på denna nivån för att dra en klyscha. Nu fullt fokus på att få in Filippa i huvudturneringen så vi har tre tjejer med där, säger damernas förbundskapten John Wall.

Anton och Stina Källberg vann sin kvalmatch i mixeddubbel och är klara för första omgången som spelas idag onsdag klockan 19.40. Stina i par med Jennifer vann också sin kvalmatch i damdubbelklassen och även detta dubbelpar är klart för vidare spel.

Lottningen av resterande klasser sker ikväll onsdag 23/6 klockan 19.00. 

Damsingel
Kvalomgång 2
Filippa Bergand – Rebekka Carlsen, Norge, 3–1
(11–7, 9–11, 11–4, 11-5)

Filippa Bergand är tack vare segern klar för huvudturneringens första omgång. 

Mixeddubbel
Första omgången
23/6, 19.40, Anton Källberg/Stina Källberg – Ibrahim Gündüz/Sibel Altinkaya, Turkiet, 3–0
(11–8, 11–6, 11–9)

Alla svenskresultat från kvalet hittar du här

Info om spelsystemSpelschema och resultat
Tidsprogram
Tävlingsinfo
 
Webbsändningar

Foto: Bogdan Pasek/ETTU

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info