Hoppa till sidans innehåll

EM: Falck till semifinal

26 JUN 2021 22:07
Så nära men ändå så långt borta. Vi hade förstås hoppats på en helsvensk semifinal. Nu blev det inte så, därtill var Europamästerskapens obestridde kung, Timo Boll, obeveklig mot sin klubbkamrat i Düsseldorf, Anton Källberg.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2021 22:07

I svenskmöte mellan Mattias Falck och Jon Persson var den förstnämnde för dagen överlägsen.
Jon Persson har spelat fantastisk pingis under EM och han har vunnit de två senaste mötena med Mattias Falck, dels i Qatar för något år sedan, dels i Pro Series i Eslöv för någon månad sedan.
– Jon har säkert pluskvot på mig och jag visste vad jag behövde göra för att stoppa hans attacker, sade Mattias Falck.
Ja, det var det som fällde avgörandet. Mattias satte press på honom, gjorde det helt enkelt svårt för Jon. Att det skulle bli fyra raka set i Falcks favör var dock överraskande.
Det var egentligen bara vid ett tillfälle som matchen stod och vägde och det var i tredje set. Jon var i behov av att vinna det setet och det såg bra ut när han gick fram till 9-6. Mattias Falck fick dock igång sin press och tog setet med 12-10 och då var matchen i praktiken över.

Mattias Falck är klar för söndagens semifinal och han hade naturligtvis hoppats på att få möta Anton Källberg, men därav blev intet. Anton föll mot Timo Boll efter några gastkramande poäng som gick i tyskens favör.
– På träning är det jämnt ganska jämnt mellan oss. Idag var han lite bättre och lite säkrare. Jag hade mina lägen men tappade några viktiga poäng, sade Anton Källberg.
I första set hade Anton 8-2, men tappade till 8-9 innan han lyckades skaffa sig setboll. Hade Anton fått första set hade det kunnat fälla avgörandet.
Visserligen utjämnade Anton till 1-1 efter ett mycket spännande set. I tredje hade Anton 6-3 men Timo vände och vann med 11-8, I fjärde hade Anton 6-4 och 8-7 innan Timo vände och vann även det.
I femte set skaffade sig Anton 10-8 och han hade 12-11, när Timo returnerar en otagbar nätrullare. Ändå fortsätter spänningen. Och Anton har ännu en setboll vid 14-13 för att få 2-3, men Timo Boll ger sig aldrig och vinner setet med 16-14 och därmed matchen.
Nu ställs Mattias Falck mot Timo Boll i söndagens semifinal. Timo Boll är inte bara regerande europamästare, han har genom åren vunnit EM-guld i singel inte mindre än sju gånger. Lägg därtill vinster i lag och dubbel så kan vi räkna in 19 EM-titlar för den meriterade tysken.
Förhoppningsvis kan Mattias Falck hindra honom från hans åttonde singeltitel.
Semifinalen spelas imorgon söndag 27 juni klockan 12:10.
Spelschema och resultat
Webbsändning
Foto:
Bogdan Pasek/ETTU

Skribent: Per Hällström
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info