Hoppa till sidans innehåll

EM: Inför kvartsfinalen

01 OKT 2021 14:04
Kvartsfinal på EM för Sverige mot hemmanationen Rumänien. Sverige vann sin grupp före Belgien och Grekland medan Rumänien besegrade Slovenien, Luxemburg och Finland. Mästerskapet spelas i Cluj 28/9-3/10.
  • Skapad: 01 OKT 2021 14:04

Sverige som igår imponerade mot Belgien och vann med 3-0 kommer i dagens kvartsfinal till start med samma lag som då. Falck, Möregårdh och Källberg inleder för Sverige samtidigt som Jon Persson startar på bänken.

Motståndarna Rumänien har alla sina spelare spelandes i den tyska Bundesliga där både Falck och Källberg spelar till vardags. Hunor Szocs är lagkamrat med Mattias Falck i Werder Bremen men har ännu inte lyckats vinna någon match denna säsong (0-4). Den bästa spelaren i Rumänien är utan tvekan Ionescu som 2018 vann silver i herrsingel på EM i Alicante och han är även högst rankad i landet. Rares Sipos tillhör den nya generationen rumäner som stormat fram den senaste åren på ungdomsmästerskapen och en spelare som utvecklas hela tiden.

Inför mästerskapet har förbundskapten och spelare sagt att målet på EM är guld och efter avslutat gruppspel och utan en enda singelförlust har de förväntningarna inte förändrats. Under detta mästerskap har dock flera skrällar ägt rum och då inte minst Danmarks seger (3-0) över Portugal som på förhand räknades till en av favoriterna att vinna guldet tillsammans med Sverige och Tyskland. Med favoritskap på sina axlar kliver Sverige idag in i hagen på EM för att vinna mot värdnationen Rumänien. Matchstart klockan 15.00 (svensk tid).

Sverige (världsranking inom parantes)
Mattias Falck (9)
Anton Källberg (51)
Truls Möregårdh (77)
*
Jon Persson (41)

Rumänien (världsranking inom parantes)
Ovidiu Ionescu (56)
Hunor Szocs (128)
Rares Sipos (153)

Information
Webbsändningar

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info