Hoppa till sidans innehåll

EM: Linda Bergström till kvarten – Källberg föll

26 JUN 2021 12:57
Linda Bergström tog ännu en meriterande seger när hon slog den 27 platser högre rankade slovakiskan Barbora Balazova med imponerade 4-0 i set. Bergström är nu klar för sin första EM-kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2021 12:57

OS-klara Linda Bergström stod för ännu en stark seger när hon i åttondelsfinalen besegrade slovakiskan Barbora Balazova med klara 4-0 i set. Linda vann första set med 11-9 och tog de två följande med 11-8. I fjärde set gasade Linda på ytterligare samtidigt som Balazova förmodligen förstod att hon denna dag inte skulle ha någon chans mot svenskan.
– Jag servade och stod emot i det öppna spelet väldigt bra. När jag loopade så försökte hon fortsätta att trycka ut mig i forehand men jag stod emot bra och vann många sådana bollar och då såg jag att hon blev stressad och började göra många enkla misstag, säger en glad Linda Bergström efter sitt avancemang till EM-kvarten.

– Nyckeln till denna vinst var variationen i tempo. Balazova är lite för het när Linda varierar och då blir det svårt att vinna fyra set. Jag tycker det var en bra matchbild hela vägen, säger Peter Blomquist som coachade Linda i åttondelsfinalen.

Linda är nu alltså framme i sin första EM-kvartsfinal i karriären och för motståndet i den står tyskan Xioana Shan.
– Linda har utvecklat sin forehand och blivit mycket säkrare och sedan har servarna blivit fler varianter och placeringar, säger Peter som en förklaring på Lindas framgång både i OS-kvalet tidigare i vår och nu under EM i Warszawa.

Även Linda själv är nöjd med hur spelet funkar just nu och även hon påpekar just serven som en anledning till framgången.
– Det känns jättekul att spela just nu. Jag har lyckats hitta det spelet jag vill ha i alla matcher hittills. Jag känner även att jag har servat väldigt bra och att jag då får ett övertag från start, säger Linda.

Stina Källberg mötte Elizabeta Samara från Rumänien i sin åttondel och det blev förlust med 2-4 trots bra spel från Stina. Samara är rankad 164 placeringar före Stina, 31 mot Stinas 195. 
– Tuff match mot en väldigt stark motståndare. Stina kommer lite snett in i det med underläge 0-6 i första set. Torskar de två första seten men vänder sen på steken och tar för sig på ett bättre sätt med fler egna öppningar och tufft spel nära bordet ger tvåa setvinster i rad och plötsligt stod det 2-2 och Samara börjar se nervös ut. Tyvärr får Stina inte den start vi önskade oss utan kommer under direkt och rumänskan får slappna av lite i spelet. Det blir då till att jaga lite och det blir till slut förlust med 2-4, säger damernas förbundskapten John Wall och tillägger:
– Det var en mycket bra insats ändå mot en grymt bra motståndare och väldigt mycket att ta med sig framåt. Att gå in i åttondel på EM, på huvudbordet med en enorm hage, kameror överallt och möta en så stark spelare och ändå prestera så pass bra och hota Samara är mycket positivt. Med en bättre start i femte setet hade nog resultatet kunna varit nåt helt annat.

Damsingel
Åttondelsfinal
Linda Bergström – Barbora Balazova, Slovakien, 4–0
(11–9, 11–8, 11–8, 11–4)
Stina Källberg – Elizabeta Samara, Rumänien, 2–4
(2–11, 6–11, 11–6, 11–7, 4–11, 8–11)

Kvartsfinal
Linda Bergström – Xioana Shan, Tyskland, 2–4
(12–10, 11–9, 9-11, 4–11, 8–11, 8–11) 

Info om spelsystemSpelschema och resultat
Tidsprogram
Tävlingsinfo
 
Webbsändningar

Foto: Bogdan Pasek/ETTU

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info