Hoppa till sidans innehåll
Foto: Michael Loveder

Euro Mini Champs: Guld för Siri

29 AUG 2022 10:39
Tävlingen i Frankrike som lockat de bästa unga spelarna från runt om i Europa avslutades igår och det på bästa sätt med ett svenskt guld genom: Siri Benjegård.
  • Skapad: 29 AUG 2022 10:39

Tio spelare på plats under Euro Mini Champs där de spelade i två klasser 2009/2010 eller 2011 och yngre. Tre svenska ledare var på plats för att stötta och coacha de unga spelarna i denna mastiga tävling.

En tävling som spelades i många steg där det även ingick en tröstturnering för de som inte lyckades avancera in i slutspelsmatcherna. Små lirare men som fått med sig stora erafarenheter.

Bäst av alla i denna tävling och således inofficiellt bäst i Europa blev Siri Benjegård i klassen för flickor födda 2011 eller senare. Göteborgstjejen Siri som vi sett vara långt framme och oftast högst upp på de svenska tävlingarna de senaste åren klev nu högst upp på pallen även här, det utan att förlora ett enda set på hela vägen. Väldigt imponerande och en spelare att minnas namnet på om ni inte redan kände till henne.

Vi fick en pratstund med coach Maria Christoforaki om tävlingen:

Hur har det varit i Framkrike?
- Idag (läs igår, 28/8) var det den sista av flera långa dagar men den avslutades på allra bäst sätt. Alla spelare gjorde sitt bästa till sista match och sista poäng. Jag är väldigt imponerad över hur de hanterade en sån här tuff turnering.
 
Hur tyckte du att det gick för killarna?
- Vi kan notera att de äldre pojkarna håller en väldigt hög nivå där Sigge (Hedblad) lyckas bäst med en 7:e plats och med Adam (Wallin) och 
Melker (Sjösvärd) på 11:e respektive 12:e plats. Även de yngre pojkarna gjorde bra ifrån sig när man tänker på att det här var för många deras första erfarenhet av att spela utomlands.

Hur gick det för tjejerna och då kanske vi ska börja med Siri?
Jag kan inte ens beskriva mina tankar kring hur imponerad jag är av Siri (Benjegårds) seger i turneringen utan att förlora ett enda set. Hon visade son stabilitet i spelet och visade med all tydlighet att hon var den bästa spelaren i denna ålderskategori och sättet hon gjorde det på kunde inte ha varit bättre.

- Det var otroligt att se henne hantera den pressen det kan innebära att spela sådana här tuffa matcher från kvartsfinal och framåt och att sedan besegra en hemmaspelare i finalen. Jag är så glad över att få ha varit med och stöttat henne på hennes väg fram till guld.

De andra tjejerna då?
- De andra tjejerna hade alla en bra turnering. Gabriela (Aaltonen) vann tröstturneringen och spelade sin bästa pingis under hela tävlingen under den sista dagen. Angelina (Bebawy) avslutade också turneringen med väldigt bra matcher och visade stor utveckling under tävlingen. Även för de andra tjejerna var det en mycket bra och utvecklande tävling.

Prispall tröstturneringen Flickor 2009/2010
Bilden: Prispall tröstturneringen Flickor 2009/2010 Foto: LGETT

Något för spelarna att ta med sig från Frankrike och Euro Mini Champs?
- Ja, varje spelare lärde sig mycket under denna turnering och det hoppas jag att de kan ta med sig hem i träning som motivation för att orka jobba på hårt och ha kul. Jag hoppas att de nyttjar möjligheten detta gav att se vad de behöver utveckla bland sina svagheter men också att de fortsätter utveckla sina styrkor som pingisspelare,idrottare och människor.

Har du några sista ord?
- Jag vill skicka ett stort tack till alla spelarna för att de gjorde dessa dagar så fantastiska som de blev. Ett tack även till mina fina kollegor Malte (Möregårdh) och Emil (Andersson) för deras sätt att stötta och hjälpa spelarna under turneringen. Jag vill också passa på att skicka ett: BRAVO, till alla hemmatränare som jobbar med dessa spelare på daglig basis. Avslutnigsvis även tack till alla föräldrar som varit med och stöttat, tack. 

Spelare
Födda 2009–2010

Adam Wallin, IFK Täby
Melker Sjösvärd, Linköpings PK
Sigge Hedblad, IFK Täby
Gabriella Altonen, Spårvägens BTK
Laurynne Cabardo, Ängby SK
Angelina Bebawy, KFUM Stocksund

Födda 2011 eller senare
Emil Ellermann, Västers BTK
Joel Isaksson, Vetlanda BTK
Siri Benjegård, Askims BTK
Sara Haglund, Norrtulls SK

På plats i Frankrike är ledarna Emil Andersson, Malte Möregårdh och Maria Christoforaki

Länkar:
Hemsida
Resultat
Bilder

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info