Hoppa till sidans innehåll

Favoritsegrar i Söderhamn

10 AUG 2021 11:04
Den gångna helgen avgjordes Riks-10:an i sporthallen i Söderhamn och efter gruppspel där alla mötte alla följt av slutspel var det förhandsfavoriterna i respektive klass som drog det längsta strået.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2021 11:04

Spelsystemet i Riks-10:an, dit spelarna kvalificerat sig via region Top-12 eller blivit uttagna av ansvarig förbundskapten, skiljer sig något åt mot hur det brukar vara vid mästerskapstävlingar. I gruppspelet spelades alla matcher i fyra set vilket alltså innebar att en match kunde sluta oavgjord. Alla set i gruppspelet avgjordes dessutom med så kallad golden-point och varje setvinst gav en poäng i gruppspelstabellen. I slutspelet var det ett mer klassiskt upplägg, bäst av sju set och vinst först efter två bollars marginal.
– Jag är jättepositiv till tävlingsformatet där alla möter alla i gruppspelet som jag anser fungerar väldigt bra med bra skärpa från spelarna hela tiden. Det blev en hel del oavgjorda matcher vilket jag tycker har en viss charm men kanske inte är helt idealiskt, säger sportchef Mikael Andersson kring spelsystemet och fortsätter:
– Att Riks-10:an är en tredagarstävling är jättebra. Under tredje dagen var det ”vanlig” knock-out med de sex bäst från gruppspelet där ettan och tvåan gick direkt till semi. Detta upplägg gjorde att alla matcher blev spännande och intressanta från start till mål.

Flera av spelarna imponerade på sportchefen som anser att samtliga deltagare visade på bra inställning och fighter-anda i dagarna tre.
– David Björkryd gjorde en väldigt bra tävling dessutom med tanke på att han nyss var på Ungdoms-EM och kanske lite sliten. David har ett bra driv, vill mycket och har bra inställning vilket är kul att se, säger Mikael om pojkar 15-segraren David Björkryd från Eskilstuna BTK.
– Pojkar 13-klassen var relativt jämn men just nu är William Bergenblock från Askims BTK den bästa 07-an i Sverige. William har framförallt ett väldigt bra speluppfattning och teknik, spelsmart helt enkelt och han är väldigt lovande även ur ett europeiskt perspektiv, kommenterar Mikael kring den yngsta pojkklassen.
– Bredden på tjejsidan kanske inte så stark som vi hade önskat. En som imponerade på mig var Siri Benjegård, endast 10 år gammal som gick till final i flickor 13 där hon ställdes mot Halmstads Tuva Oredsson. Tuva, som har en riktigt bra "spelskalle" vann finalen rättvist med 4-2 och vann ju även gruppspelet. Just gällande Siri så är hon framme extremt tidigt för att vara i Sverige och givetvis finns det utmaningar med planering och matchning i den åldern, avslutar Mikael.

Flickklassen för 17/20-åringar ströks på grund av för få deltagare.

Pojkar_13.jpeg

Pojkar 13
1. William Bergenblock, Askims BTK
2. Peter Alestedt, IFK Täby BTK
3. Noa Dahlström, Kalmar BTK

Flickor_13.jpeg

Flickor 13
1. Tuva Oredsson, Halmstad BTK
2. Siri Benjegård, Askims BTK
3. Nathalie Freij, Spårvägens BTK

Pojkar_15.jpeg

Pojkar 15
1. David Björkryd, Eskilstuna BTK
2. Dennis Larsson, Söderhamns UIF
3. Mattias Sandholt, BTK Rekord

Flickor_15.jpeg

Flickor 15
1. Alice Nilsson, Mariedals IK
2. Moa Natanaelsson, Spårvägens BTK
3. Amanda Taus, Vaggeryds BTK

Pojkar_17-20.jpeg

Pojkar 17/20
1. Daniel Lindsö, Söderhamns UIF
2. Casper Strindberg, Söderhamns UIF
2. Diego Orantes Alvarez, Arlövs IK

Samtliga resultat från Riks-10:an 2021 hittar du här

Foto: Jens Oredsson

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info