Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Frankrike

09 MAJ 2022 14:32
Paralandslaget är på tvåveckorsturné i Frankrike och Slovenien. Tolv spelare deltog i Frankrike där singel men även nya dubbel- och mixeddubbelklasser spelades i stället för tidigare lagspel.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2022 14:32

De svenska spelarna lyckades inte knipa någon titel nere i Frankrike men väl sex pallplatser – tre i singelspelet och tre i dubbelspelet. Dubbla medaljer tog Cajsa Stadler, Emil Andersson och Michael Azulay. Michael i mixeddubbel 14 med Cajsa och i herrdubbel 14 med Emil. Cajsa slutade tvåa i damer stående klass 6 och Emil Andersson trea i herrar stående klass 8. Ingela Lundbäck kom trea i damer rullstol klass 5 och Alexander Öhgren/David Olsson trea i herrdubbel 8.

– Cajsa, nyss fyllda 18 år, var det stora glädjeämnet nere i Frankrike. Hon stod för mycket bra prestationer och gjorde sin bästa internationella tävling någonsin. Hon besegrade flera högt rankade spelare, säger paralandslagets förbundskapten Daniel Ellermann.

Segrar över högre rankade spelare fixade även våra unga spelare Anja Händén, Isak Nyholm, David Olsson och Jonas Hansson. 
– Mycket glädjande att se en positiv utveckling hos alla dessa spelare. De är på rätt väg med sikte Paris 2024, fortsätter Ellermann. 

Tävlingen i Frankrike var den första tävlingen som de svenska spelarna deltog i med det nya dubbelsystemet. Tidigare har singel och lag spelats internationellt men numera är lagspelet utbytt mot dubbelklasser. Daniel Ellermann säger såhär om det nya systemet:
– Dubbelspelet har kritiserats av många nationer och jag hade gärna sett ett bättre system än detta. Nu blandas fler olika klasser i en och samma dubbel vilket gör att en hel del matcher blir av sämre kvalité. Det blir också färre matcher som räknas in i den individuella rankingen vilket gör det svårare för yngre spelare att ta sig fram och kvalificera sig för mästerskapen. Men nu är de nya reglerna som de är både till årets VM och till Paralympics i Paris 2024 – vi anpassar oss och gör vårat yttersta för att bilda slagkraftiga dubbelpar.

Paralandslaget åker nu vidare till Slovenien där svårighetsgraden ökas på ytterligare.
– Slovenia Open har samlat ett mycket starkt startfält och är den tävling i år förutom VM som kommer vara den tuffaste. Vi åker dit med en mycket bra stämning i truppen och siktar på en framgångsrik tävling för svensk del, avslutar Ellermann.

Nya dubbelreglerna internationellt (årets VM-klasser)
Rullstolsdubbel herrar 4 – Spelare i skadeklass 1-3 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 4 (klass 1/klass 1, klass 1/klass 2, klass 2/klass 2 eller klass 1/klass 3)
Rullstolsdubbel herrar 8 – Spelare i skadeklass 1-5 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 8.
Rullstolsdubbel damer 5 – Spelare i skadeklass 1-4 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 5.
Rullstolsdubbel damer 10 – alla spelare i skadeklass 1-5 kan para ihop sig.
Stående dubbel herrar klass 14 – spelare i skadeklass 6-8 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 14.
Stående dubbel herrar klass 18 – spelare i skadeklass 6-10 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 18.
Dubbel herrar klass 22 – två spelare klass 11 (intellektuell funktionsnedsättning) kan para ihop sig.
Stående dubbel damer klass 14 – spelare i skadeklass 6-8 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 14.
Stående dubbel damer klass 20 – alla spelare i skadeklass 6-10 kan para ihop sig.
Dubbel damer klass 22 – två spelare klass 11 (intellektuell funktionsnedsättning) kan para ihop sig.
Mixeddubbel rullstol 4 – spelare i klass 1-3 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 4.
Mixeddubbel rullstol 7 – spelare i skadeklass 1-5 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 7.
Mixeddubbel 10 – alla spelare i skadeklass 1-5 kan para ihop sig.
Mixeddubbel 14 – spelare i skadeklass 6-8 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 14.
Mixeddubbel 17 – spelare i skadeklass 6-10 kan para ihop sig så att spelarnas totala skadeklass inte överstiger 17.
Mixeddubbel 20 – alla spelare i skadeklass 6-10 kan para ihop sig.
Mixeddubbel 22 – två spelare klass 11 (intellektuell funktionsnedsättning) kan para ihop sig.

En och samma spelare får maximalt spela en dubbelklass och en mixeddubbelklass.

Samtliga resultat från tävlingen i Frankrike hittar du här

Foto: Privat

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info