Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remy.Gros/PPP

ITTF Finals: Falck föll efter rysare mot Ma Long

20 NOV 2020 14:04
Mattias Falck bjöd upp till ordentligt motstånd mot den trefaldige singelvärldsmästaren och regerande olympiske mästaren Ma Long från Kina. Efter att ha förlorat första set reste sig den långe "Falcken" och kom tillbaka starkare än förr.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 14:04

Mattias fick en tuff start på matchen då kinesen inte visade några som helst tecken på svaghet när han gasade på i full fart och drog ifrån till en stor och nästintill ointaglig ledning. 
– Det började riktigt tufft med 0-7 men sen kom jag in i det. Det blir alltid öppet spel mot honom men problemet är bara att han är så bra, säger Mattias Falck. 

Efter ett tufft förstaset fick Mattias ny energi och kanske några goda råd från förbundskapten Jörgen Persson och både andra och tredje set vanns av svensken som därmed tog ledningen i matchen med 2-1 i set.
– Jag returnerade helt perfekt och kom till med min backhand tills han bytte serve när jag ledde 2-1 i set och 4-0. Han är riktigt bra taktiskt och på att förändra matchbilden. Men det är små marginaler och jag har ju setboll till att få fram ett skiljeset, fortsätter Falck och syftar på att han ledde med 11-10 i sjätte set.

Ja det avslutande setet blev en jämn historia. Falck ledde med både 4-2 och 5-3 men sedan var det Long som tog över kommandot i setet. Jörgen Persson signalerade time-out vid underläge 6-7 för Mattias som vann nästkommande poängen. Ma Long tog på nytt över takpinnen och gav sig själv tre set- och matchbollar vid 10-7. Mattias kände sig allt annat än besegrat och kvitterade till 10-10 och som sagt skaffade han sig även en setboll vid 11-10. Ma Long gav trots detta fyra bollar långa tapp inte upp utan tog hem setet med 13-11 och därmed matchen med 4-2 i set.

Mattias har mott Ma Long fyra gånger tidigare utan att vinna men känner nu att han närmar sig mer och mer:
– De tre första gångerna tog jag inte ett enda set men i i VM-finalen 2019 tog jag ett set och nu var jag riktigt nära. Jag får ta vinsten mot honom på OS i stället helt enkelt, säger Mattias med lite glädje i rösten förlusten till trots och syftar på OS i Tokyo kommande sommar. 

Mattias, som under 2020 precis som alla andra haft svårt att spela internationella matcher, spelar nu strålande pingis efter att i början av året haft det svårt med resultaten.
– Jag har tränat på bra de här sju månaderna som varit och resultaten här i Kina är ett kvitto på att jag gjort en hel del rätt. Jag har förbättrat serven vilket såklart är viktigt men också så har jag blivit mer aggressiv i backhandspelet, förklarar Mattias.
– Att dessutom här i Kina få slipa formen under ett par veckor tillsammans med världens bästa spelare gör också nytta. Jag har fått upp tempot och aggressiviteten i backhand och då blir även forehand bättre, det hänger ihop med varandra.

Under det nu över tre veckor långa Kinaäventyret har Mattias stadigt känt sig bättre och för varje match han spelat så har han spelat under både World Cup och ITTF Finals har bitarna fallit på plats mer och mer.
– Jag gillar när tempot är lite högre och trivs när det är större och viktigare matcher så det har gynnat mig och det känns väldigt skönt att få bevis på att det jag jobbat med gett utdelning i dessa konstiga tider, säger Mattias avslutningsvis.

Om ni trodde att Mattias Kinaresa tar slut här så trodde ni fel. Redan nästa vecka är det dags igen för då är det dags för nya och innovativa World Table Tennis (WTT) att ha premiär i Macao och precis som under World Cup och ITTF Finals är det idel världsspelare i startlistorna.

Alla resultat från ITTF Finals hittar ni här.

Foto: ITTF

Skribent: Peter Johansson/Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info