Hoppa till sidans innehåll

ITTF Finals: Mattias klar för kvartsfinal

19 NOV 2020 16:16
Det blev en lång och välspelad åttondelsfinal mot fransmannen Simon Gauzy där Mattias Falck till slut avgick med segern efter 11-7 i sjunde och avgörande set. Imorgon väntar Ma Long, Kina i kvarten.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2020 16:16

Mattias fick en riktig kanonstart på matchen där han spelade aggressivt från både forehand och backhand och såg ut att styra spelet dit han ville. Fransmannen, rankad på plats 19 i världen, hade svårt att hänga med i det höga tempot som Falck anförde och i egen serve kunde han ta hem setet med klara 11-4.
– Jag har tränat på bra på sistone och känner mig pigg och snabb vilket jag verkligen fick ut i första set, säger Mattias Falck.

Även i andra set var det Falck som satte sig i förarsätet och trots att Gauzy nu försökte ta mer initiativ och styra spelet var det ändå Falck, tack vare bra serve- och returspel, som tog hem setet, denna gång med knappa 11-9.

I tredje set var det omvända roller. Simon Gauzy fick in betydligt fler förstaattacker än tidigare och gjorde ett ryck från 6-5 till 11-5 och därmed reducerade han ställningen till 2-1 i set och av bara farten tog han hem även det fjärde.
– Jag blev för passiv i returerna i båda dessa set och jag lät honom styra spelet för mycket.

Vid 2-2 i set insåg båda spelarna allvaret och femte set blev oerhört spännande och båda två kände sig tvingade att använda sina time-outer. Mattias tog sin vid underläge 6-7 efter att ha lett med bland annat 4-1 och 5-2. Time-outen gav ingen omedelbar effekt men efter att Mattias knaprat in något så valde även fransmannen att ta sin time-out vid ledning 9-8. Spelarna följdes fortsatt åt och Mattias skaffade sig en setboll vid 10-9 men Gauzy tog tre raka bollar och vände på steken och för första gången ledde han matchen.
– Detta var ett väldigt viktigt set och eftersom jag haft ledningen med 2-0 och han kommit tillbaka till 2-2 hade det varit skönt att få tillbaka ledningen. Jag missade några avgörande bollar med min backhand och det har jag inte råd med.

I sjätte set hittade Falck tillbaka till sitt bländande backhandspel och setet igenom var han den som dominerade matchbilden vilket gjorde att matchen togs till ett sjunde och avgörande set. Väl där var det återigen Mattias som tog kommandot när han drog ifrån till 4-1. Fransmannen kände sig inte besegrad utan kom tillbaka men aldrig närmre än en poäng bakom som vid ställningen 5-4 och 8-7. Mattias gasade på och vann setet med 11-7 och precis som i VM-kvarten 2019 var det svensken som avgick med segern, denna gång med 4-3 i set.
– Trots att jag förlorade det viktiga femte setet hittade jag tillbaka in i matchen igen och precis som i början spelade jag mer aggressivt och returnerade bra, framförallt med backhand vilket gjorde att jag fick bra press till honom och det var det som gjorde att jag vann. Det var lite nervöst idag måste jag erkänna så det var extra skönt att det gick vägen.

Imorgon klockan 10.00 svensk tid ställs Mattias mot den regerande världsmästaren och finalmotståndaren från VM-finalen i Budapest 2019, Ma Long från Kina.
– Det ska bli kul att möta honom igen. Jag måste spela snabbt och aggressivt och jaga honom med min forehand. Det är också viktigt att jag är noggrann i mitt serve- och returspel så att han inte vinner för enkla poäng. Det blir ofta öppet spel mot honom så det gäller att jag tar tillvara på chanserna jag får, avslutar Mattias Falck.

Ma Long besegrade i sin åttondelsfinal tysken Patrick Franziska med 4-0 (12-10, 11-1, 11-6, 11-4) i set. 

Åttondelsfinal
Mattias Falck – Simon Gauzy, Frankrike, 4-3
(11-4, 11-9, 5-11, 7-11, 10-12, 11-6, 11-7)

Kvartsfinal
20/11, kl. 10.00, Mattias Falck – Ma Long, Kina, bord 1

Samtliga resultat hittar ni här.

Foto: ITTF

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info