Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning från Svenska Bordtennisförbundet

23 DEC 2020 13:40
Ett svårt år fullt av utmaningar är till ända. För idrotten har det inneburit stora förluster när det gäller såväl ekonomi som medlemstal och även idrottsvänner som lämnat oss.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 13:40

Kära idrottsvänner!

Nu när vi snart ska summera året och gå till en välbehövlig julvila, och trots att vi ytterligare en tid kommer få leva med pandemins efterverkningar hängande över oss som en våt filt, vill vi ändå försöka se en ljus framtid an.

Vi har under året sett flera prov på idrottens kraft och betydelse. Självklart hyser vi, som så många andra i vår rörelse, en stor oro över vilka konsekvenser stängda hallar, inställda träningar och tävlingar får för alla de barn och ungdomar vars enda fasta punkt i tillvaron kanske är just idrotten. Idrottsrörelsen har, i kraftfull ledning av Riksidrottsförbundet, tagit ett enormt stort ansvar i kampen mot covid-19 och vi är en mycket viktig samhällsbärare. Det ska vi självfallet fortsätta vara men vi måste också sträva efter att hålla igång den verksamhet som kan upprätthållas – det är livsviktigt. I alla avseenden.

Trots att vi, i likhet med de flesta andra inom idrottsfamiljen, upplevt ett flertal uppskjutna och inställda internationella evenemang och mästerskap har vi strävat efter att hålla igång på hemmaplan i form av nya tävlingsformer och hög lägeraktivitet. Det har varit oerhört positivt för vår verksamhet.
Efter ett långt uppehåll var det därför en stor ynnest att återigen få uppleva svenska framgångar när bordtennisen äntligen återstartade i Kina och Macau med World Cup och ITTF Finals. Mattias Falck visade återigen att han tillhör den yttersta världseliten och det är något vi verkligen avser ta med oss in i kommande säsong där vi har en stark tro på att vi kommer få uppleva fantastisk bordtennis i form av såväl mästerskap som årets höjdare – de olympiska spelen i Tokyo.

För de flesta av oss innebär julen tid för återhämtning och umgänge. Helt klart är att årets högtider kommer bli väldigt annorlunda för de allra flesta av oss. Men…låt oss ändå försöka ladda batterierna.
Avslutningsvis skulle vi vilja framföra ett varmt tack till Riksidrottsförbundet för ett gediget arbete under hela pandemin med att föra idrottens talan och bevaka vår samlade verksamhets intressen samt till bordtennisfamiljen som stått samlad genom en mycket prövande tid.

Till sist vill jag rikta ett varmt och ödmjukt tack till mina styrelsekamrater samt vår personal och sist men inte minst, till pingissverige, för era fantastiska insatser under året och nu ser vi fram emot ett bättre 2021.


God Jul och Gott Nytt År!

Petra Sörling
Ordförande
Svenska Bordtennisförbundet

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info