Hoppa till sidans innehåll

Kristian och Anton cupmästare i Tyskland

12 JAN 2021 16:13
I tre år har det tyska laget Düsseldorf med svenskarna Kristian Karlsson och Anton Källberg väntat på att ta hem ligacupen och i lördags var det äntligen dags. För bara några veckor sedan vann Düsseldorf även Champions Leauge.
  • Skapad: 12 JAN 2021 16:13

Finalen i tyska ligacupen spelades i Ulm där två semifinaler inledde. Den första spelades mellan Borussia Düsseldorf och de regerande mästarna ASV Grünwettersbach och den andra mellan Liebherr Ochsenhausen och Schwalbe Bergneustadt. Düsseldorf vann sin semifinal med 3-1 i matcher medan Ochsenhausen vann sin med 3-2.

I finalen väntade en välbekant trio för svenskarna med världssexan Hugo Calderano, svenskbekantingen (tidigare Halmstad BTK) Kanak Jha från USA och fransmannen Simon Gauzy. Kristian Karlsson fick förtroendet att inleda för sitt Düsseldorf och vilken inledning det blev. Karlsson förlorade de två inledande seten med 5-11 men lyckades krångla sig ur den prekära situationen och vända på matchen efter 11-6, 11-7, 11-4 i de tre avslutande seten och därmed tog han en av karriärens största skalper.
– Jag är en kämpe, sade Kristian till tischtennis.de efter vinsten och tillade:
– Jag ville inte ge upp utan spelade bara på.

Att Kristians form är på uppåtgående är det nog få som tvekar på efter helgens fina skalp och Kristian själv är nöjd:
– Min egen form är blir bättre och bättre tycker jag det känns som. Jag spelade inte så bra som jag själv ville i Champions League men fick ändå vinna några viktiga matcher där och att nu slå världssexan i en final är ju ett fint kvitto.

I finalens andra match ställdes veteranen Timo Boll mot unge amerikanen Kanak Jha och det blev en ganska klar seger för tysken som vann i tre raka set.

I den tredje matchen var det dags för ännu en blågul spelare att äntra hagen när Anton Källberg ställdes mot Simon Gauzy. Anton vann första set med 11-8 innan Gauzy tog över kommandot och vann de två följande seten. Anton kvitterade till 2-2 i set efter 11-9 i fjärde men fick tyvärr ge sig med minsta möjliga marginal då Gauzy vann med 12-10 i femte och avgörande set.

Vid ledning 2-1 i matcher var det dags för båda lagens ettor att mötas. Timo Boll för Düsseldorf och Hugo Calderano för Ochsenhausen. Boll vann de två inledande seten, 11-5 och 12-10 innan Calderano reducerade till 2-1 efter 12-10. Fjärde set blev precis lika jämnt för de två föregående och även detta slutade 12-10, denna gång i Timos favör vilket också betydde seger för svensklaget Düsseldorf.
– Det var skönt att jag kunde knyta ihop säcken idag, sa Timo Boll till tischtennis.de.

I Düsseldorf spelar även tysken Ricardo Walther.

Både Anton och Kristian har en fin säsong att se tillbaka på med sitt tyska Düsseldorf där vinsten i Champions Leauge för några veckor sedan är det stora utropstecknet tillsammans med Antons fantastiska ligakvot på 14-1.
– Nyckeln till framgång är svår att peka exakt på men vi har ett starkt lag som alla vill vinna titlar, säger Kristian.

Tyska ligan toppas av Düsseldorf som denna säsong hoppas på att ta hem en trippel (Champions Lige, Ligacup och ligan).
– 2021 blir ett förhoppningsvis intensivt år och nu har vi ligan kvar att vinna för klubben, säger Kristian och drömmer sig vidare till sommarens OS i Tokyo:
– För landslaget är det stora målet medalj på OS som vi hoppas blir av i sommar! Jag ser också fram emot att få tävla internationellt snart igen, det var längesen nu.

I dagarna blev det även klart att Kristian skrivit på för ytterligare ett år i den tyska toppklubben Düsseldorf där han spelat sedan 2016.
– Jag är väldigt glad över att kontrakt med Düsseldorf förlängts med ytterligare ett år då jag känner att det är klubben jag vill spela för, säger Kristian till ttbl.de.

Resultat från tyska ligacupen hittar ni här.
Highlights från tyska ligacupen hittar ni här.

Foto: BeLa Sportfoto

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2, kl. 18.30
BTK Kävlinge-Söderhamns UIF
Munkedals BTK-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Falkenbergs BTK

pingiskanalen


Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info