Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Manfred Schillings

Lag-VM: Engelsk frukost

01 OKT 2022 11:08
Lagom till frukost för den morgonpigge på lördagsmorgonen ställdes Sverige mot England. En viktig match i kampen om att nå förstaplatsen i gruppen.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2022 11:08

HERRAR
Sverige-England
1-0 Truls Möregårdh-Sam Walker 3-0 (11-5, 9-11, 11-3, 11-5)
1-1 Anton Källberg-Liam Pitchford 1-3 (8-11, 11-5, 9-11, 9-11
2-1 Kristian-Karlsson-David McBeath 3-0 (11-9, 11-4,11-4)
3-1 Truls Möregårdh-Liam Pitchford 3-1 (11-8, 11-7, 7-11, 11-7)

England kom till spel med ett lag utan sin näst bäste spelare, Paul Drinkhall, och i och med det fick Sverige ett litet större favoritskap på sina axlar. England som inlett med en 2-3 förlust mot Polen har dock Liam Pitchford i laget och han är en av de vassaste spelarna i Europa som ofta trivts bra mot Sverige.

Truls Möregårdh som stod över den första matchen inledde för Sverige mot Englands Sam Walker. Möregårdh var den klart bättre spelaren i det första setet men engelsmannen som är känd som en väldigt duktig spelare i lagspel kom tillbaka genom seger i det andra setet främst genom ett starkt spel från sin backhandsida. Men närmare än så skulle inte Walker komma. Truls Möregårdh växlade upp och accelererade ifrån engelsmannen som inte hade något motvapen mot svenskens kraft och variation. En stabil match av Möregårdh som gav Sverige ledningen med 1-0.

Liam Pitchford som vi varnat för och som får anses som nyckelspelaren för England med backhand som sitt starkaste vapen ställdes i lagmatchens andra match mot Anton Källberg. Inledningen av matchen blev ett ställningskrig med Pitchford som vinnaren av det första setet. Källberg kom ut från setpausen och skruvade upp tempot rejält, dessutom lyckades svensken låsa engelsmannen väldigt väl i returspelet, klar setseger för svensken och likaläge i en denna nyckelmatch.

Källberg tog kommandot av det tredje setet hade klara ledningar men Pitchford kom hela tiden tillbaka och till sist kunde engelsmannen via en nätrullare ta hem det tredje setet med 11-9. Underläge för Källberg med 1-2 i set. Setvinsten i det tredje setet fick momentum att svänga över till Pitchford som stack iväg till en ledning med 8-1. Då är det väl klart? Nej, inte riktigt i alla fall. Källberg slet på och kom nästan ifatt engelsmannen men sex raka poäng räckte inte och inte heller två räddade matchbollar för på sin tredje matchboll kunde Pitchford via en backhandduell knipa segern och utjämna lagmatchen till 1-1.

Kristian Karlsson fick förtroendet som tredjeman i dagens uppställning ställdes mot svenskbekantingen David McBeath som spelat för tre (Ärtemark, Österlen och Kävlinge) olika föreningar i Pingisligan by STIGA. Karlsson hade inga större bekymmer att ta hem matchen efter ett jämnt förstaset. I en sekvens lyckades Karlsson vinna fantastiska 14 raka poäng vilket la grunden för två snabba setsegrar och även matchsegern.

Liam Pitchford som tidigare vunnit över Anton Källberg fick nu kliva in i hagen mot Truls Möregårdh som även hade en seger med sig i bagaget in i matchen. Första set blev jämnt men Möregårdh var den något vassare och setsegern gav svensken luft under vingarna inför det andra setet där Möregårdh med bestämda slag och aggressivitet tog hem setet, ledning 2-0 för den unge svensken. Pitchford är dock ingen spelare som ger upp så lätt, engelsmannen bet ifrån och tog hem det tredje setet efter att ha lyckats neutralisera Möregårdhs förstaattack och i stället komma åt med egen attack lite oftare. Men setförlusten var inte mer än ett farthinder för sverigeettan Möregårdh som vann fjärde set efter ett gäng forehandattacker som få i världen har en chans att stå emot. Seger för Möregårdh med 3-1 gav Sverige segern med 3-1.

– En stabil och bra insats av laget mot ett mycket bättre lag än igår. Största hotet var ju Liam Pitchford. "Pitch" kan ta två matcher mot de flesta nationer, nu tog han bara en, berättar en lugn och nöjd förbundskapten Jörgen Persson.

 Truls gör det väldigt bra med två fina segrar. Slår Pitchford på ett övertygande de sätt så jag är väldigt nöjd med hans insats. Kristian var också bra. Kristian spelar stabilt och har "fin träff", det syns att han är tillbaka, fortsätter Persson och fortsätter. 
– Anton har bra lägen att vinna som match men saknade det sista hacket idag. Får han till det sista blir han också supervass.

– Polackerna ska bli kul att möta i gruppfinal, de är bra så det ska bli en kul match. Några unga duktiga spelare som man absolut inte får underskatta, det blir fullt ös mot dem, avslutar Persson.

Kommande matcher för herrlandslaget:
Tisdag 4/10 kl. 13:00 (07:00 svensk tid)
Sverige-Polen 

Länkar:
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info