Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

Lag-VM:Gruppfinalseger mot Polen

04 OKT 2022 06:51
Sverige och Polen hade båda två besegrat Australien respektive England och spelar idag (4/10) en ren gruppfinal. Segraren tar hem gruppsegern men båda nationerna är klara för åttondelsfinal oavsett.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2022 06:51

HERRAR

– Vi har hunnit förebereda oss bra med vila och lite ledighet, så killarna är pigga och laddade inför gruppfinalen. Polen har ett ungt duktigt lag och är ett lag vi har respekt för, säger förbundskapten Jörgen Persson inför matchen. Stämningen i laget är bra och nu är det dags att koppla på inför match igen, avslutar han.

Sverige-Polen 3-0
1-0 Truls Möregårdh-Samuel Kulczycki 3-0 (11-9, 11-7, 15-13)
2-0 Kristian Karlsson-Maciej Kubik 3-0  (11-5, 11-9, 11-6)
3-0 Mattias Falck-Milosz Redzimski 3-2 (7-11, 7-11, 14-12, 11-6, 11-8)Matchen:
Ett jämnt förstaset mellan Truls Möregårdh och Samuel Kulczycki där svensken kunde knyta ihop segern med ett par kvalitetspoäng i slutet av setet. I det andra setet var det Möregårdh för hela slanten i inledningen där publiken bjöds på ett par fantastiska poäng baserade på Möregårdhs kreativitet, 9-1 ledning blev till sist 11-7 och 2-0 för svensken. Tredje set kontrollerades av Möregårdh men vid matchbollar och ledning 10-7 så missade svensken ett par möjligheter att ta hem matchen, polacken skaffade sig ett par setbollar men det skulle inte räcka; Möregårdh kunde på sin fjärde matchboll ta hem matchen och ge Sverige ledningen med 1-0 mot Polen.

Kristian Karlsson kom ut med tryck i fötter och i vänsterhanden. Kubik som skulle stå för motståndet hade inte mycket att säga emot svensken kraft i det första setet. I det andra setet kom Kubik tillbaka och hade greppet fram till ledning med 8-6, Karlsson gav då svar på tal med tre raka poäng via tunga egna attacker vilket tvingade polacken till timeout. Karlsson släppte dock in Kubik i setet och kunde via en vass egen serve ta hem det andra setet och skaffa sig själv en ledning med 2-0 i set. Tredje och vad som skulle bli det sista setet kontrollerades från start till mål av Karlsson som via en vass forehand gav Karlsson segern och Sverige ledningen i gruppfinalen med 2-0.

Milosz Redzimski med all press på sig att vinna för att hålla Polen i matchen började väldigt bra mot Mattias Falck, vinst i första och andra set för den unge polacken. Tredje set blev annorlunda: Falck tog kontroll och skaffade sig en komfortabel ledning. Men Redaimski gav sig inte och först på sin sjätte setboll och efter en räddad matchboll kunde Falck reducera underläget till 1-2. Setvinsten gav Falcken luft under vingarna och fjärde set seglade svensken genom som om han aldrig varit i underläge.

Skiljesetet fick Falck att slita hårt och han fann sig i underläge hela setet innan han på slubollarna skruvade upp nivån och använde all sin erfarenhet, seger med 11-8 efter en stark vändning. Segern för Falck gav även Sverige segern i lagmatchen mot Polen vilket i sig innebar gruppseger.

– Truls och Kristian går in och gör riktigt bra insatser i sina matcher. De espelar bestämt och bra, de är dem som styr matcherna och vinner båda två välförtjänt, säger förbundskapten Jörgen Persson. Jättebra av Mattias att komma tillbaka från underläge 0-2 också, han var lite ringrostig efter ett par dagar utan matchspel men att han kommer tillbaka och dessutom gör han bra saker i slutet på matchen vilket tyder på ett starkt självförtroende. fortsätter Persson.

– Bra att vinna gruppen såklart. det ger självförtroende och är bra för seedningen. Nu är det dags för en bit mat och så ska vi kolla in lottnigen ikväll (kinesisk tid) efter sista gruppspelsmatchen, avslutar Persson.

Gruppsegern innebär att Sverige behåller sin kvartsfinalseedning. Senare idag kommer slutspelslottningen äga rum och då vet vi när och mot vilka Sverige kommer att spela. Exakt tid för lottningen finns inte tillgängligt.

Länkar:
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info