Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remy.Gros/PPP

Lag-VM:Gruppspelet igång

30 SEP 2022 07:45
Idag (30/9) startar VM och vi har både herrar och damer igång direkt med matcher i gruppspelet. Herrarna ställs mot Australien och damerna möter Rumänien.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2022 07:45

Gruppspelet lottades igår och i detta inlägg kan du se motståndare och samtliga tider för gruppspelsmatcherna.

HERRAR
30/9 
10.00 Sverige-Australien
En match där Sverige får bära ett stort favoritskap på sina axlar. Motståndarnas trupp ska på förhand inte kunna ställa till för stora bekymmer för våra blågula spelare. Australien coachas av sverigebekantingen John Murphy från Irland med många år på den svenska västkusten och Halmstad på sin meritlista.

Jörgen Persson har fyra topptaggade spelare att välja mellan och en bra chans att få en stark start på detta VM i mötet med Australien.  

– En bra förstamatch för oss att komma in i turneringen. Vi är givetvis favoriter men man ska ha respekt för sin motståndare och inter ta något för givet så vi kommer in i matchen med fullt fokus, säger förbundskapten Jörgen Persson innan matchen.

DAMER
30/9
10.00 Sverige-Rumänien, bord 3
Det toppseedade laget i gruppen och en riktig hård nöt att knäcka. Rumänien har de senaste åren tillsammans med Tyskland varit Europas bästa lag och inget tyder på att de ska tappa den positionen på kort sikt. Ett starkt lag utan direkta svagheter. Det svenska laget har dock allt att vinna inför och en bra möjlighet att komma in i turneringen på ett bra sätt och att spela utan yttre press.

– Det är naturligtvis en tuff uppgift för oss idag. Rumänien och de andra lagen är rätt jämnstarka tycker jag, säger förbundskapten Tobias Bergman inför matchen. Formen är god och alla är taggade inför matchen och vi kommer ju såklart göra allt för att vinna matchen. En nyckelspelare för oss blir ju såklart Linda Bergström som nog måste vinna sina mbåda matcher om vi ska kunna rå på dem, fortsätter Bergman. Jag hoppas att vi ska kunna prestera på en hög nivå och att vi kan överraska dem, avslutar han.

De svenska matcherna sänds via WTT:s youtubekanal. Klicka här och välj rätt bord.


Bilden: Den svenska VM-truppen Foto: SBTF

Innan de inledande matcher hölls det igår en invigning på plats i Chengdu där VM spelas. Med under invigningen fanns det svenskt deltagande i form av Petra Sörling som i egenskap av president för det Internationella Bordtennisförbundet var en given centralpunkt i detta. Utöver Petra var även Rebecca Bergfeldt med som representant för domarkåren och hon fick där hedersuppdraget att svära den tardiotionsenlig eden gällande fair play och ärligt spel. Bergfeldt är den enda svenska domare med på plats under mästerskapet.

Bilderna: With courtesy of WTT

Länkar:
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info