Hoppa till sidans innehåll

Lag-VM i Busan, Sydkorea ställs in

22 DEC 2020 15:19
Efter att ha skjutits upp tre gånger tog det Internationella Bordtennisförbundet, ITTF, igår det definitiva beslutet att mästerskapet nu ställs in. Lag-VM skulle ursprungligen ha ägt rum i mars 2020.
  • Skapad: 22 DEC 2020 15:19

Bilden: Sveriges herrar under lag-VM i Halmstad 2018.

Under förmiddagen idag 22 december meddelande ITTF via ett pressmeddelande att lag-VM i Busan, Sydkorea ställs in. Sveriges herrar, som tog brons vid senaste lag-VM i Halmstad 2018, får därför vänta till Chengdu, Kina år 2022, innan bronset kan bli till ännu ädlare valör.

– Igår hade vi i ITTF:s styrelse möte med samtliga kontinentala presidenter och Sydkoreas VM-organisation och där kom vi gemensamt fram till, med tanke på den ökade smittspridningen i världen och i Sydkorea, samt att vi inte kan flytta detta mästerskap ytterligare en fjärde gång, att det enda beslutet är att ställa in lag-VM 2020, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande tillika vice president i ITTF, Petra Sörling.

Nästa individuella VM ska enligt plan spelas i Houston, USA men även kring det mästerskapet råder stor osäkerhet och andra alternativ undersöks nu för fullt.

– Vi tittar på en lösning för individuella VM och det menar vi ska gå av stapeln men vi vet ännu inte riktigt var. USA är fortfarande en möjlighet men även Sydkorea, som lagt ner ett stort arbete inför lag-VM, är redo att ta över om USA av någon anledning inte vill arrangera mästerskapet. Samtidigt har även Marocko gett sig in i leken eftersom de en gång i tiden var med och "biddade" på detta VM. Vi har nästa styrelsemöte i januari så efter det bör det finnas mer information, säger Petra Sörling.


Läs ITTF:s pressmeddelande i sin helhet här.

Vid frågor
Petra Sörling, ordförande 
This is a mailto link
073-398 20 40

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info