Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

Lag-VM: Sverige mot Kina i kvartsfinal

06 OKT 2022 13:17
Sverige ställs i kvartsfinalen av VM mot värdnationen Kina. Kina är toppseedat i turneringen och vann sin åttondelsfinal mot Indien med 3-0. Samma siffror som Sverige besegrade Belgien med sin åttondelsfinal.
  • Skapad: 06 OKT 2022 13:17

Kina är regerande världsmästare och har inte förlorat en enda lagmatch på något VM sedan finalen år 2000 i Kuala Lumpur, Malaysia, då de förlorade finalen mot Sverige med 3-2. 

Sverige och Kina möttes senast VM spelades 2018, då i Halmstad och i semifinal. Mötet där slutade med seger 3-0 för Kina precis som mötet mellan lagen i VM 2016, även då i kvartsfinal. Kanske tredje gången gillt för Sverige imorgon?

De svenska spelarna har de senaste åren avancerat på världsrankingen och har ett starkare lag än på länge. Men Kina mönstrar ett oerhört starkt lag där Ma Long och Fan Zhendong är de två bärande krafterna men med stark support från Lin Gaoyuan, Wang Chuqin och Liang Jingkun. Ma Long är enligt många världens bästa spelare genom tiderna tillsammans med Jan-Ove Waldner. Ma Long som fyller 34 år senare i oktober har vunnit allt man kan vinna och är en naturlig ledare för detta Kina. Fan Zhendong är överlägsen världsetta och regerande världsmästare från VM 2021 där han i finalen besegrade Truls Möregårdh.

Sverige var seedade som nummer fem i turneringen och Kina som nummer, därför är det möjligt att de kan mötas "redan" i en kvartsfinal. Att möta Kina på deras hemmaplan är något som troligen bara sker en gång i en spelares karriär och naturligtvis svårast möjliga match att få för Sverige men även svårast möjliga motstånd för Kina att få i en kvartsfinal, vilket man inte ska glömma.

Är det en omöjlig uppgift eller bara väldigt svår?
– Kina körde över Indien i åttondelsfinalen vilket inte var så oväntat. Vi kommer ta en samling ikväll och sen får vi se vilka som spelar imorgon, säger förbundskapten Persson inför kvartsfinalen och fortsätter.
– Kina är superfavoriter och det ska bli speciellt att få möta dem på deras hemmaplan. En väldigt rolig men svår match. Nyckeln är att inte låta dem dra iväg utan att hänga med och pressa dem. Drömscenariot hade varit att ha 1-1 i matcher efter de första två matcherna så att de får press på sig, säger Persson med tro i rösten.

Kvartsfinal fredag 7 oktober
13.30 (svensk tid) Sverige-Kina

Matchen kommer att sändas via WTT:s youtubekanal, klicka här.
Vi hoppas såklart på att svensk TV kommer att sända matchen men det är inte SBTF som äger dessa rättigheter.

Länkar:
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info