Hoppa till sidans innehåll

Ligacupen: Halmstad tog hem titeln

06 JAN 2022 18:10
Med absolut minsta möjliga marfinal, 10-9 i matcher och 11-9 i det avgörande dubbelsetet, vann Halmstad BTK finalen av Ligacupen mot Eslövs AI BTK och säkrade därmed sin första titel i detta spelformat.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2022 18:10

Halmstad BTK – Eslövs AI BTK, 10-9
Halmstad med Simon Arvidsson, Fabian Åkerström och Borgar Haug i uppställningen inledde finalen på allra bästa vis genom att Simon Arvidsson vann med 3-0 mot Eslövs Eric Glod. En pangstart för Halmstad som dock inte skulle bestå så länge.

Först tog Daniel Kosbia två set mot Borgar Haug och sedan gjorde Truls Möregårdh det kan skulle mot Fabian Åkerström och plötsligt var underläget för Eslöv förbytt till ledning med 5-4 i denna final där det gällde att komma först till 10 setvinster.

I den fjärde singelmatchen mönstrade Halmstad Simon Arvidsson och Eslöv Daniel Kosbia och inget av lagen valde i detta läge att göra några byten utan litade på sina spelare.

Ungraren Kosiba inledde med att vinna de två första seten vilket gjorde att att Eslöv utökade sin ledning till 7-4. Simon knep det tredje och sista setet och reducerade därmed till 7-5. Viktigt för Halmstad som kämpar sig kvar i matchen.

I detta läge var det återigen dags för Truls Möregårdh att äntra hagen, denna gång mot norrmannen Haug som började friskt och kanske något överraskande vann första set med relativt klara 11-6. Även i andra set såg det ut att bli seger för Halmstadspelaren som ledde med både 8-6 och 9-7 innan Truls kunde kvittera och sedan via 11-10 vinna setet och ge sitt Eslöv 8-6 i lagmatchen. Truls utökade även på till 9-6 efter 11-6 i det tredje och nu var frågan om Eslövs Eric Glod skulle säkra segern för Eslöv eller om Halmstads Fabian Åkerström skulle kvittera till 9-9 och tvinga fram ett avgörande dubbelset, i så fall för första gången i Ligacup-sammanhang.

Fabian inledde med att vinna med klara 11-4 och reducerade till 7-9. I andra set gick Glod fram till 10-7 och skaffade sig därmed matchbollar för att säkra segern för Eslöv men Fabian var iskall på slutbollarna och tog fyra raka poäng och reducerade ännu en gång, nu till 8-9. "Fabbe" gjorde det "omöjliga" och vann även det tredje setet vilket fullbordade kvitteringen och mer spännande än så här kan det knappast bli.

I det avgörande dubbelsetet ställde Halmstad upp med nyss segrande Fabian Åkerström i par med Borgar Haug medan Eslöv mönstrade Truls Möregårdh och Daniel Kosiba. Lagen följdes åt till 5-5 innan Halmstad gjorde ett ryck och tog ledningen med två bollars marginal vilket till slut även räckte till seger med 11-9.

Stort grattis till Halmstad BTK till första segern i "nya" Ligacupen och till 50.000 kronor samt en glaspokal skänkt av Destination Kosta och Craft.

Simon Arvidsson – Eric Glod, 3-0
Borgar Haug – Daniel Kosiba, 1-2
Fabian Åkerström – Truls Möregårdh, 0-3
Simon Arvidsson – Daniel Kosiba, 1-2
Borgar Haug – Truls Möregårdh, 1-2
Fabian Åkerström – Eric Glod, 3-0
Åkerström/Haug – Möregårdh/Kosbia, 1-0

Samtliga siffror från dagens final hittar du här.

Webbsändningar
Resultat Sweden Tour Finals
Resultat Ligacupen

Foto: Sven Larsson

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9, tisdag 18/1
Halmstad BTK-BTK Rekord
BTK Kävlinge-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Munkedals BTK

Evenemang

WTT Feeder Düsseldorf 
17-2/1, Düsseldorf, Tyskland
Info
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info