Hoppa till sidans innehåll

Ligacupen: Seger för Eslövs damer

06 JAN 2022 15:12
Eslövs PK gjorde precis som förra året och segrade återigen i Ligacupen och precis som förra året stod Halmstad BTK för motståndet. Slutresultatet skrevs till 10-2.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2022 15:12

Gårdagens semifinaler bjöd på två ganska olika matcher där Eslöv relativt komfortabelt kunde besegra Lekstorps IF med 10-3 medan matchen mellan Halmstad och Juno blev desto jämnare men där Halmstad efter en stark avslutning kunde vinna med 10-6.

Finallagen kom till start med starkast möjliga lag båda två och en jämn match var att vänta på förhand. För att läsa mer om förutsättningar och spelsystem klicka på denna länk.

Eslövs PK – Halmstad BTK, 10-2
Filippa Bergand inledde för Eslöv mot Jennie Edvinsson och vilken start Bergand kunde ge sitt Eslöv. Tre raka setsegrar för Bergand och ett utmärkt läge för Eslöv som därefter skickade ut Li Fen mot Halmstads Stina Källberg, ett möte mellan lagens två bästa spelare.

Stina Källberg kunde vinna ett jämnt förstaset och ha lite grepp om det andra setet innan Li Fen kom tillbaka och kvitterade till 1-1 i set. I det tredje setet satte Källberg raketfart och drog ifrån till 7-0. Li Fen satte då på sig mockasinerna och försökte smyga ikapp men ledningen var för stor och 2-1 till Stina via 11-7 gav liv i matchen. Ledning 4-2 för Eslöv.

Nomin Baasan klev sedan in i hagen mot Erika Fronth och tog där en övertygande 3-0-seger och gav med det Li Fen öppet mål att avgöra mot Jennie Edvinsson. Li Fen missar sällan sina chanser och via 3-0 även i den matchen dundrade Eslöv fram till en storseger med hela 10-2!

– Vi har vunnit två av två Ligacuper sedan den startades upp på nytt förra året så det är givetvis trevligt. Det är det största ett lag kan vinna förutom SM-guld, säger Eslövs tränare Mattias Andersson och fortsätter:
– 10-2 är stora siffror och kanske lite lättare än vi trodde på förhand samtidigt är det små marginaler och jämnt. Li Fen är alltid bra och stabil men jag tycker att Filippa och Nomin båda det gör det väldigt bra i sina matcher.

Direkt efter damernas final var det dags för herrarna och även den matchen spelas mellan Halmstad BTK och Eslövs AI.
– Nu får vi hoppas att även herrarna vinner så att vi kan fira tillsammans, avslutar en glad Mattias.

Eslov_vinnare_2.jpg

Grattis till Eslöv, Ligacupmästare 2022 och vinnare av 50.000 kronor samt en glaspokal skänkt av Destination Kosta och Craft.

Filippa Bergand – Jennie Edvinsson, 3-0
Li Fen – Stina Källberg, 1-2
Nomin Baasan – Erika Fronth, 3-0
Li Fen – Jennie Edvinsson, 3-0

Alla siffror från dagens final hittar du här.

Webbsändningar
Resultat Sweden Tour Finals
Resultat Ligacupen

Foto: Sven Larsson

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9, tisdag 18/1
Halmstad BTK-BTK Rekord
BTK Kävlinge-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Munkedals BTK

Evenemang

WTT Feeder Düsseldorf 
17-2/1, Düsseldorf, Tyskland
Info
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info