Hoppa till sidans innehåll

Linda Bergström vinner världskvalet till OS

15 MAR 2021 18:13
Efter ett par dagars mentalt påfrestande dagar och fyra segrar så vinner Linda Bergström världskvalet till OS. Seger i gruppfinalen mot ukrainskan Pesotska med 4-1 som grande finale. OS-kvalificeringen är ett faktum.
  • Skapad: 15 MAR 2021 18:13

I gruppfinalen mot Pesotska om en OS-plats klev Linda Bergström in i hagen med en underskruv och en attack som inte skulle stoppas ens av en erfaren defensivdödare som Pesotska från Ukraina.

Linda inledde bäst och tog hem det första setet relativt klart men hamnade sedan i underläge i det andra setet. Men hon gav inte tappt. Underläget till trots så jobbade Linda på och 7-10 vändes till seger med 13-11 och en 2-0 ledning i set.

- Så starkt av Linda i början av matchen. Hon hade tålamod och bra variation i sitt spel och blev inte tagen av stundens allvar. Det här är en otroligt påfrestande turnering och det är verkligen inte alla som står pall för det men det gjorde verkligen Linda, sprudlar förbundskapten John Wall fram.

I det tredje setet spelade Linda lite sämre men det blev ändå jämnt trots ett par ganska enkla missar och en del felbeslut.

- Vi hade pratat mycket om att Linda skulle variera sin defensiv och hålla henne i backhand och/eller mitten samt ibland lägga ut den i Pesotskas forehand men det fungerande inte riktigt i detta set och en del enklare skär missades också, berättar Wall.

I det fjärdet setet var ordningen på torpet återställd. Det långa skären med sida/underskruv var tillbaka ned i backhandhörnet hos ukrainskan och de följdes upp av Lindas tunga attack. Om inte poängen kom direkt så började svenskan tålmodigt om.

- Vi hade pratat om att störa motståndaren så mycket som möjligt med både placering och skruv vilket Linda lyckades med ypperligt i detta set, fortsätter Wall. Grymt tålamod av Linda och sådant fokus, fortsätter han.

I det femte och sista set -ja, sista- hamnade svenskan återigen i underläge men med samma utveckling som i det andra setet. Ukrainskans ledning åts upp poäng för poäng och snart var svenskan framme vid matchpoäng och ledning 10-9 efter underläge 5-9. Linda tog chansen direkt och vann på första försöket. En seger som innebär att hon är kvalificerad för OS!

- Det är så roligt och kul, utbrister Wall. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva det, vilken känsla alltså så kul för Linda. Vi är ett sånt bra team som jobbat så hårt för detta. En obeskrivlig känsla helt enkelt, halvt skriker en sprudlande Wall där stoltheten över Lindas prestation är supertydlig. 

Vad sa Linda själv då?
- Ja... jag är mållös, vad ska man säga? Jag är så stolt över min prestation och att jag vågade spela på hela tiden. Jag såg på henne att hon var lite försiktig och inte riktigt vågade "gå för det" vilket gav mig en massa energi att bara köra på själv, bubblar plötsligt Linda fram som kanske inte var så mållös trots allt. 

- Andra set var naturligtvis väldigt viktigt då det gav mig en ännu större ledning och fick mig att enklare hålla mig till planen att vara aggressiv från start och störa hennes rytm. Naturligtvis blev även jag lite stel och nervös ibland i en så viktg match men att jag klarade av att fortsätta spela och spela mitt eget spel vilket jag är jättestolt över. Just nu är jag helt överlycklig, säger en skrattande Linda Bergström.

VI SÄGER GRATTIS LINDA!!!

GRUPP2
Fösta omgången, 14 mars
Linda Bergström-Melanie Diaz (PUR), 4-0
11-6, 11-8, 11-7, 11-8

- Linda mötte Melanie Diaz som spelat bra på WTT och hon gör en riktigt bra match. Linda var väldigt offensiv själv och vann många poäng genom egen attck men också hur hon varierade spelet och höll undan för Diaz forehand (med kortnabb), säger förbundskapen John Wall. En riktigt bra match, avslutar han.

Andra omgången, 14 mars
Linda Bergström-Yuan Jia Nan (FRA), 4-2
11-7, 8-11, 11-5, 8-11, 11-7, 13-11

- Det bästa jag sett Linda spela, utbrister John Wall. En helt otroligt skön vinst där det var väldigt tight hela tiden med små, små ändringar och olika ställningstaganden hela tiden där Linda är väldigt bra idag och framförallt offensivt återigen, fortsätter han.

Tredje omgången, 15 mars
Linda Bergström-Yadira Silva (MEX) 4-0
11-4, 11-6, 11-4, 11-8

- Linda spelade väldigt bra mot en motståndare som inte verkade så van att spela mot defensivspelare. Silva spelade väldigt säkert och med marginal men då gick Linda in och spelade ofensivt och straffade henne varje gång. En match Linda kontrollerar från början till slut och en ganska behglig match kanske den lättaste hittills, säger John Wall om Lindas match.

- Planen var att vara offensiv och störa hennes rytm. Kände inte till henne speciellt bra sedan tidigare så det var skönt att få en bra start, berättar Linda Bergström om sin klara seger. 

Gruppfinal. 15 mars
Linda Bergström-Margaryta Pesotska (UKR) 4-1
11-7, 13-11, 9-11, 11-7, 11-9

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info