Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

Linda nära en OS-plats

15 MAR 2021 12:22
I världskvalet till OS är Linda Bergström just nu endast en seger från att kvalificera sig till OS. Senare i eftermiddag (15/3) spelar hon gruppfinal mot ukrainskan Pesotska. OS-kvalet spelas i Doha, Qatar 14-16 mars.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 12:22

Kvalspelarna är uppdelade i fyra stycken grupper om max 16 spelare per grupp. Varje grupp spelar en knockoutturnering där vinnaren kvaliifcerar sig för OS. I detta världskval så är det fyra grupper och förutom att vinna sin grupp så finns det en "extra livlina" då du i ett andra steg kan kvalificera dig. Till det andra steget kvalificerar sig de som kommer tvåa i respektive grupp, vinnaren av steg två kvalificerar sig även den till OS. Totalt fem spelare som kvalificeras sig till OS via detta världskval.

Linda har i dagarna två kvalspelat till OS och hunnit med att vinna tre matcher. Senare i eftermiddag spelar hon en avgörande match för att kvalificera sig till OS. Vid en eventuell förlust väntar ett återkval med fyra de övriga grupptvåorna.

Värt att nämna att Linda vid seger även behöver tas ut av Sveriges Olympiska Kommitté för att få vara  med på OS, även om hon kvalificerat sig via ITTF:s kval.

Alla matcher spelas i bäst av sju set.

GRUPP2
Fösta omgången, 14 mars
Linda Bergström-Melanie Diaz (PUR), 4-0
11-6, 11-8, 11-7, 11-8

- Linda mötte Melanie Diaz som spelat bra på WTT och hon gör en riktigt bra match. Linda var väldigt offensiv själv och vann många poäng genom egen attck men också hur hon varierade spelet och höll undan för Diaz forehand (med kortnabb), säger förbundskapen John Wall. En riktigt bra match, avslutar han.

Andra omgången, 14 mars
Linda Bergström-Yuan Jia Nan (FRA), 4-2
11-7, 8-11, 11-5, 8-11, 11-7, 13-11

- Det bästa jag sett Linda spela, utbrister John Wall. En helt otroligt skön vinst där det var väldigt tight hela tiden med små, små ändringar och olika ställningstaganden hela tiden där Linda är väldigt bra idag och framförallt offensivt återigen, fortsätter han.

Tredje omgången, 15 mars
Linda Bergström-Yadira Silva (MEX) 4-0
11-4, 11-6, 11-4, 11-8

- Linda spelade väldigt bra mot en motståndare som inte verkade så van att spela mot defensivspelare. Silva spelade väldigt säkert och med marginal men då gick Linda in och spelade ofensivt och straffade henne varje gång. En match Linda kontrollerar från början till slut och en ganska behglig match kanske den lättaste hittills, säger John Wall om Lindas match.

- Planen var att vara offensiv och störa hennes rytm. Kände inte till henne speciellt bra sedan tidigare så det var skönt att få en bra start, berättar Linda Bergström om sin klara seger. 

Gruppfinal. 15 mars
16.20 (svensk tid) Linda Bergström-Margaryta Pesotska (UKR),

- Gruppfinal, som kommer bli riktigt tuff, så ska det vara när man är framme så långt. Linda ser ruggigt stark ut i kropp och själ så en liten "shoutout" till Junior Orantes (naprapat för landslaget) som hjälper till att hålla Linda i trimm under tävlingen, säger John Wall. Det kommer bli en riktigt tuff match men vi har en bra känsla inför matchen, avslutar han.

- Pesotska och jag har aldrig mötts tidigare men hon är riktigt duktig spelare så det kommer säkert att bli riktigt tufft. Jag hoppas på att kunna spela lika bra osm jag har gjort de första matcherna och då framförallt i offensiven. Jag hoppas på att kunna störa henne med bra variation i defensiven varvat med att sjäva vara så offensiv jag bara kan, avslutar en lugn men glad Linda Bergström vårt samtal.

För mer information

För webbsändningar (via ITTF Facebook)

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info