Hoppa till sidans innehåll

Många medaljer i Tjeckien för Paralandslaget

29 JUN 2022 12:16
Truppen på elva spelare har varit i Ostrava, Tjeckien – en resa som resulterade i tio medaljer i det varma hallklimatet.
  • Skapad: 29 JUN 2022 12:16

Den ädlaste medaljen var det David Olsson som vann efter att ha börjat med en matchförlust i gruppspelet. Därefter stämde spelet mycket bra och fram till guldet var det 3-0 segrar i resterande gruppspelsmatcher och semifinal mot Isak Nyholm. I finalen mot holländaren Sam Roelofs inleddes matchen med en setförlust, men sen var det David som var starkare i tre raka set och tog därmed sin andra internationella titel i år.
 
Återigen gör Cajsa Stadler en mycket god insats på den internationella touren där det blev en ny silvermedalj. Matchen med stort utropstecken var semifinalen mot brittiska världsfemman och bronsmedaljören från VM 2018, Felicity Pickard. Med 2-0 till 2-2 i set var det mycket som talade för att rutinerade Pickard skulle vinna efter en bra start i avgörande set, men med Cajsas taktiska spel och kyla går hon vinnande ur semifinalen med 11-9 inför hela den svenska truppen. I finalen så blev den ukrainska storfavoriten och världsettan Maryna Lytovchenko för svår, denna gång.
 
Anja Händén höll sin seedning och tog silver. Efter ett mycket stabilt gruppspel blev det en spännande semifinal mot Tamano Yamazaki, Japan, där spelarna vann vartannat set fram till 3-2 till Anja. I finalen stod mästarinnan Natalia Partyka, Polen, för motståndet där Anja kom upp bra i nivå i två av de tre seten där siffrorna skrev till 9, 2, 8.
 
Den tredje silverplatsen tog Cajsa Stadler och Emil Andersson i mixeddubbel 14. Det andraseedade paret var illa ute mot Grekland i första matchen, men lyckades vända 0-2 underläge till en relativt stabil 3-2 seger. I semifinalen blev det nordiskt möte mot Danmarks Peter Rosenmeier och Freja Larsen. Det var jämna set men till slut blev det svensk seger med 11-6 i avgörande set. Det skulle bli fem set även i finalen mot förstaseedade Ukraina, men det gick inte hela vägen utan man fick se sig besegrade efter 6-11 i avgörande set.
 
Det blev även sex brons hem till Sverige efter några jämna semifinalförluster som hade kunnat resulterat i ädlare valörer.Sammanfattningsvis är det återigen många positiva inslag i truppens matchleveranser som ser lovande ut inför framtiden och några kommer inte riktigt upp till nivå denna gång.Guld
David Olsson: Herr, klass 5
 
Silver
Cajsa Stadler: Dam, klass 6
Anja Händén: Dam, klass 10

Cajsa Stadler/Emil Andersson: Mixeddubbel 14

Brons
Emelie Endre: Dam, klass 6
Alexander Öhgren: Herr, klass 3

Isak Nyholm: Herr, klass 5
Michael Azulay: Herr, klass 6

Alexander Öhgren/Isak Nyholm: Herrdubbel rullstol 8

Smilla Sand/Jonas Hansson: Mixeddubbel 14Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info