Hoppa till sidans innehåll

Maria och Tobias får nya tjänster på SBTF

23 DEC 2021 10:51
Maria Christoforaki anställs som damstrateg med start 1 januari och Tobias Bergman får rollen som förbundskapten för damer med start 1 februari.
  • Skapad: 23 DEC 2021 10:51

Till positionen som kapten för damlandslaget sökte totalt åtta personer. Efter en lång process med många intervjuer landade till slut valet på Tobias Bergman, nuvarande kapten för juniorlandslagen. Tobias redogjorde under sin intervju på ett bra och tydligt sätt hur han vill utveckla svensk dambordtennis framöver.

Tobias kommer startar tjänsten 1 februari 2022 och är i och med SBTF:s RIG-avtal fram till september utlånad till 25% till RIG:et i Köping. Från september 2022 kommer han arbeta heltid som damkapten.

Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson är nöjd med rekryteringen av Tobias.

– Vi har nu kommit i mål med en viktig rekrytering för att stärka upp svensk dambordtennis. Att vi till slut pekar i riktning Tobias Bergman känns absolut som ett steg mot framtiden. Tobias är en kunnig och motiverad tränare som nu efter ett par års arbete med våra duktiga juniortjejer får chansen att ta hand om hela damsidan. Med Tobias som förbundskapten så ligger vår målsättning om medalj vid hemma-EM i Malmö 2023 absolut inom ramen för vad som är möjligt, säger Mikael.

Tobias själv kommenterar utnämningen sådär:

– Jag känner mig hedrad över att få chansen att leda damlandslaget mot en i mitt tycke spännande framtid. Det är ett ungt landslag där samtliga spelare har goda möjligheter att utvecklas till duktiga seniorspelare. Givetvis så är EM 2023 på hemmaplan i Malmö en stor höjdpunkt där vi ska vara med och slåss om medaljerna.

Tjänsten som utvecklingsstrateg på damsidan sökte totalt sju personer och valet föll på Maria Christoforaki. Maria tillträder sin tjänst 1 januari 2022.

Uppdraget för damstrategen kommer fokuseras kring att bygga en långsiktig strategi för framtiden med syfte att öka antalet kvinnliga utövare inom svensk bordtennis och på ett kreativt och drivande sätt verka som katalysator och stötta föreningar och distrikt i riktade satsningar och projekt. Viss del av tjänsten kommer också riktas mot att stötta upp landslagsdelarna inom främst kadett- och paralandslaget med fokus på kvinnliga utövare.

– Maria Christoforaki blir ett härligt tillskott till vårt tränarteam och kommer att kunna stötta upp Tobias Bergman i en assisterande roll med ett långsiktigt ansvar att bygga upp våra yngre kategorier som måste ta kliv framåt i Europa. Hon bidrar med utländska influenser (tidigare grekisk landslagsspelare) och har under en kort tid verkligen gjort starka avtryck hos våra allra yngsta talanger. Maria kommer visserligen att få en bred karta med arbetsuppgifter inom rekrytering och utbildning men det ska bli extra intressant att se henne i coachningrollen vid mästerskap och andra evenemang, säger Mikael Andersson.

– Det är en stor ära för mig att nu bli en del av svensk bordtennis och jag ser fram emot att börja denna utmanande men spännande resa. Jag tror på att stora saker kommer att hända i framtiden. Jag kommer att ge det bästa av mig varje dag så svensk dambordtennis kommer att lyftas till den plats där den förtjänar att vara, säger Maria Christoforaki.

Vid frågor
Mikael Andersson
This is a mailto link 
072-3827229

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Düsseldorf 
17-20/1, Düsseldorf, Tyskland
Info
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info