Hoppa till sidans innehåll

Mästare på rad

07 AUG 2022 18:15
På NETU-mästerskapen i Litauen så lyckades de svenska spelarna plocka hem flera titlar och tävlingen var mycket lyckad från ett svenskt perspektiv.
  • Skapad: 07 AUG 2022 18:15

Den svenska landslagschefen Daniel Ellermann sa inför mästerskapet sa inför tävlingarna att man från svenskt perspektiv satsade på storslam för herrarna och att man hade en något mer återhållsam ambitionsnivå för damerna. Oj, så rätt han fick!

Simon Berglund tog hem singelklassen efter seger i finalen över Hampus Söderlund. Tillsammans kunde Söderlund och Berglund sedan ta hem dubbeltiteln efter finalseger över Jonatan McDonald och Martin Friis.

Jennie Edvinsson lyckades bäst för damerna och tog sig till final där dock norskan Rebekka Carlsén blev för svår. Förlust med 4-3 efter att ha haft ledningen med 3-1 i set är säkert något som svider men sett till turneringen en erfarenhet som får henne att växa som spelare. I Damdubbelklassen lyckades dock Edvinsson tillsammans med Hannah Holgersson ta hem guldet, ett väldigt fint ”plåster på såren” såklart.

Mixeddubbel blev en helsvensk historia där Martin Friis tillsammans med Jennie Edvinsson kunde vinna över McDonald i par med Alma Rööse.

Stora erfarenheter vunna och snudd på full pott för Sverige. Ett väldigt bra mästerskap för Sverige med Jennie Edvinsson och Simon Berglund som de två stora vinnarna individuellt.

Samtliga resultat

Bild:Jennie Edvinsson Foto: SBTF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info