Hoppa till sidans innehåll

Mötesplats idrott och destination 2020

15 OKT 2020 15:16
Under gårdagen (14/10) genomfördes den åttonde upplagan av ”Mötesplats idrott och destination”. En mötesplats där idrottsförbund och olika destinationer träffas för att skapa möjligheter för framtida arrangemang, såväl nationella som internationella.
  • Skapad: 15 OKT 2020 15:16

Årets upplaga skiljde sig från tidigare upplagor som enbart bestått av en träff där alla träffats fysiskt, i år erbjöds tre platser (Stockholm, Lund, Göteborg) samt möjlighet att deltaga digitalt. Ett upplägg som lockade rekordmånga deltagare och det uppskattas till cirka 200 deltagare på plats fysiskt och digitalt.

Program
Ett omfattande program med föreläsningar och workshop genomfördes under denna heldag. Som ett axplock ur programmet är det väl värt att nämna en intervju med idrottsminister Amanda Lind som berättade hur regeringen arbetat med evenemangsfrågan i dessa Covid 19-tider. Ett medskick till henne från idrottsrörelsen och destinationshåll var att idrotten i många fall blöder och behöver stöd både kortsiktigt men också långsiktigt.

Robert Pettersson (Mittuniversitetet) föreläste kring ”Evenemang och dess effekter” ur ett forskningsperspektiv kring turism. Jonas Eriksson (Volvo Cars) berättade hur näringslivet och Volvo kan använda sig av evenemang för att stärka sitt varumärke men också hur det kan öppna upp affärsmöjligheter.

Utöver detta och mycket mer så var även idrotten väl representerad och då inte minst genom Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling som ingick i en expertpanel och där berättade hur man såväl inom svensk och internationell bordtennis arbetar och tänker kring evenemang i dessa tider. Positivt att bordtennis tillsammans med fotboll och handboll får vara med och dela med sig av våra erfarenheter och upplägg, ett tecken på att svensk bordtennis och våra internationella arrangemang står väldigt högt i kurs inom idrottsverige.

Syfte med dagen
Svensk bordtennis har genom samarbetet med andra förbund och destinationer skapat möjligheter att höja nivån på befintliga arrangemang men också skapat sig möjligheter att attrahera nya samarbetspartners för kommande arrangemang av både nationell och internationell art. Exempel på samarbeten som är sprungna hur denna typ av möten är flera av de internationella evenemang som Sverige genomfört de senaste åren och även de landskamper som spelats.

Centrum för Idrottsevenemang
Värd för mötet var Riksidrottsförbundet (RF) vilka tillsammans med besöksnäringen i en gemensam strategi arbetar med internationella idrottsevenemang. Den gemensamma strategin fastställdes under 2013 och idag leds arbetet i Centrum för idrottsevenemang (CIE) av en styrgrupp med representanter för RF, specialidrottsförbund (SF), destinationer, regering och besöksnäring.
RF:s verksamhet Centrum för idrottsevenemang utgör verkstaden i de operativa frågorna utifrån den gemensamma strategin och ska utgöra ett stöd för samtliga SF i dess evenemangsarbete. En referensgrupp bestående av 10 representanter (Svenska Bordtennisförbundet representerade genom Max Ansbro) från lika många SF är kopplad till CIE för att leda arbetet i rätt riktning.

Dagens medskick
Svensk idrott står redo för att ta sig an kommande utmaningar i dessa tider och det gör man genom samarbete mellan RF, SF och näringslivet. Att det finns utmaningar är uppenbart och att stöd behövs är tydligt men att svensk idrott vill framåt och tillbaka råder det ingen tvekan om.

Foto: Fotograf Mikael Latorre

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info