Hoppa till sidans innehåll

Nomineringar till Eldsjäl 2.0

17 JUN 2021 08:47
Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, har nominerat fyra unga projektledare till utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Programmet anordnas av Riksidrottsförbundet, RF, tillsammans med Folkspel.
  • Skapad: 17 JUN 2021 08:47

De nominerade är: Moa Arvidsson, KFUM Stocksund IA, Gustav Pärsén, Laholm BTK Serve, Tinna Nilsson Söderhamns UIF och Adam Magnusson, Skellefteå AIK BTF. Deltagarna kommer att genomföra programmet, som är på 120 timmar, med start 9 september 2021 och med grand-final i samband med Eldsjälsgalan i april 2022.

Målet med programmet är att utveckla och stärka ett hållbart ledarskap där det finns en självklarhet att man delar på uppgifter och stöttar varandra i ledarstaben. Ett ledarskap som sätter nytt ljus på begreppet ”Eldsjäl” och att få fler motiverade ambassadörer som vill och vågar vara drivande och utvecklar nytänkande förändringsprojekt.

Utbildningsprogrammets syfte är att ge deltagarna fördjupade kunskaper inom följande områden: 
• Idrottens förändringsresa 
• Vad finns det för aktuella trender och spaningar? 
• Att skapa och bibehålla engagemang 
• Att leda sig själv i sitt ledarskap 
• Att verka utifrån ett idé- och värderingsstyrt ledarskap 
• Ett normmedvetet perspektiv 
• Att driva ett projekt 
• Att lyckas med att implementera projekt 
Dessutom kommer deltagarna vara medskapare i hög utsträckning där deras egna idéer och initiativ får rejält utrymme. Programmet varvas mellan föreläsningar, gruppsamtal och praktisk tillämpning. Ett mentorsteam kommer att byggas runt gruppen för att stötta deltagarnas föreningsprojekt i ”sin förening” och arbete på hemmaplan. Projekten är kopplade till någon eller några av utvecklingsresorna som RF har tagit fram i sikte mot Strategi 2025.

Några av förväntningarna på utbildningsprogrammet är Tinnas som säger att ”det kommer att bli roligt att som tränare och ledare driva ett projekt för att utveckla min klubb och att lära känna nya människor och ta del av deras kunskap. Att tillsammans arbeta med våra idéer och på så vis utveckla svensk bordtennis, det ser jag mycket fram emot.

Mikael, en av stödpersonerna till Moa utbrister; ”Hur roligt som helst!
Moa kommer göra underverk som vanligt, klubben jublar :-)”

SBTF önskar de uttagna unga ledarna lycka till med sina respektive projekt och utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Vi kommer att följa deras resa i våra kanaler under det kommande året.

Skribent: Marit Brodd Almgren
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info